Siyaset Mehmet Özhaseki’den Deniz Baykal’a: Sapık ne dediğini bilmiyor herhalde
Paylaş
Mehmet Özhaseki’den Deniz Baykal’a: Sapık ne dediğini bilmiyor herhalde

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Sümme haşa dün birisi saçmalamış öyle 'Peygamberi bile azdırır’ diye. Sapık ne dediğini de bilmiyor herhalde. Peygamberliğin hangi makam olduğunu da bilmiyor herhalde" dedi.

Mehmet Özhaseki’nin bu sözleriyle dün Trabzon’daki konuşmasında anayasa değişikliğine ilişkin "Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın" diyen Deniz Baykal’ı kastettiği değerlendirildi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki beraberinde Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti.

"18 MADDEYİ SİZE SAYACAK DEĞİLİM AMA..."


Ziyarette esnaf ile bir araya gelen Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin siyasi sisteminin çift başlı olduğunu söyledi. Türkiye’de mevcut sistemin artık yürümediğini kaydeden Özhaseki, şunları dedi: "Avrupa, bizim yaşadıklarımızı yaşasaydı altından kalkamazdı. Avrupa’ya bakın iki tane gösteri olsa olağanüstü hal ilan ederler. Ufacık bir şey olsa ödleri kopar. Dayanıksızdırlar, mikroba karşı dayanıklı değillerdir. Hijyenik büyümüşlerdir, ama biz her türlü sıkıntıya karşı hamdolsun gücümüzü gittikçe arttırarak çok dinamik bir halde devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde yaşananları zikredecek değilim ama iki cümle önümüzdeki referandumla ilgili beyan etmek istiyorum. 18 maddeyi size sayacak değilim, ama bu 18 maddenin getirilmesinin altında yatan 2-3 gerçeği mutlaka söylemem gerekli. Birincisi çift başlılık yürümüyor, yürümüyor, yürümüyor. Zamanında vesayet rejimi özellikle birbirlerini dengelemesi için milletin seçtiklerine güvenmediğinden kenarda bir başka yedek olarak birilerini tutarlar. Bir tarafta şimdi her türlü yetkiye haiz şu andaki yasalarımıza göre ve hiçbir şeyden sorumlu olmayan cumhurbaşkanlığı sistemi var. 60, 61 Anayasası’nda bir paragrafta sayılan cumhurbaşkanlığı yetkisi 82 Anayasası geldiğinde Kenan Evren tarafından tam 2.5 sayfaya çıkartılıyor. Her işi yapar diyorlar."


’SAPIK NE DEDİĞİNİ BİLMİYOR HERHALDE’



Deniz Baykal: Bana bunu diyenin alnını karışlarım


Bakan Özhaseki, isim vermeden dün Trabzon’da anayasa değişikliği ile ilgili salon toplantısında "Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın" sözlerine teki gösterirken de şunları söyledi: "Şimdi bol bol söylüyorlar ya sümme haşa dün birisi saçmalamış öyle 'Peygamberi bile azdırır’ diye. Sapık ne dediğini de bilmiyor herhalde. Peygamberliğin hangi makam olduğunu da bilmiyor herhalde. Öyle tuhaf laflar ediyorlar. Ya sizin zihninizde iz bıraksın diye söylüyorlar bunu, ama abartarak söylüyorlar. Cumhurbaşkanının şu an ki yasayla her türlü yetkisi zaten var ve hiçbir şeyden de yargılanamaz. Vatana ihanetle bile yargılanamaz. 90’larda bu da suç olmaktan çıktı."

BAYKAL O SÖZLERİYLE İLGİLİ KONUŞTU


CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Trabzon'daki, "Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın" sözlerine açıklık getirdi. Baykal,"Oradaki ifade... Hazreti Adem'den bu yana 124 bin peygamber geldi geçti. O 124 bin peygamberden herhangi birisini ben ima ederek, bunu söylemiyorum. Benim gözümde peygamberlik dediğim şey yüksek ahlaki vasıflar ve üstün nitelikler taşıyan örnek bir şahsiyet. Bu anlamda birisini dahi bozar bu dedim. Onu daha önce evliya diye ifade ettim, Trabzon'da peygamber dedik. Küçük harfle yazılan peygamber. Herhangi bir peygamber değil." dedi.

Haberin Devamı