Ekonomi Mehmet Şimşek: 1. Dünya Savaşı'ndan sonra en zorlu dönem

Mehmet Şimşek: 1. Dünya Savaşı'ndan sonra en zorlu dönem

Paylaş
Mehmet Şimşek: 1. Dünya Savaşı'ndan sonra en zorlu dönem

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra belki de en sıkıntılı, en zorlu bir dönemden geçiyoruz. Çünkü Orta Doğu’da büyük oyun yeniden sahnede ve buradaki kaosun bize yansımaları çok büyük” dedi

Dün memleketi olan Batman’a gelen Mehmet Şimşek, İş-Kur İl Müdürlüğünün ‘Haydi Gençler İş Başına’ projesinin kapanış ve ödül programına katıldı.

"BİZ BU OYUNA GELMEYECEĞİZ"


Batman Üniversitesinde düzenlenen programda konuşan Bakan Şimşek, Orta Doğu’da terör örgütlerinin artık devlet niteliğini yitirmiş ülkelerde istedikleri gibi at koşturduğunu belirterek “Bunların hepsi sonunda dönüyor ve başta Türkiye olmak üzere yükselişte olan ülkeleri ‘Nasıl durdururuz?’ diyorlar. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Bu oyunlar geçmişte çok sahnelendi” dedi.

"BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI SONRASI EN ZORLU DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"


“Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra belki de en sıkıntılı, en zorlu bir dönemden geçiyoruz." diyen Mehmet Şimşek "Çünkü Orta Doğu’da büyük oyun yeniden sahnede ve buradaki kaosun bize yansımaları çok büyük” şeklinde konuştu.

200 YATIRIMCIYLA TELEKONFERANS


Öte yandan Şimşek, yaklaşık 200 uluslararası yatırımcı şirketlerin üst düzey yöneticileri ile gerçekleştirdiği telekonferansta, Türkiye’deki yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik teşvikler ve yeni yasal düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Bakan Şimşek YASED tarafından organize edilen telekonferansta ekonomi ile politik gündeme ve beklentilere ilişkin soruları da yanıtladı.

Haberin Devamı