Ekonomi Mehmet Şimşek'ten Bitcoin açıklaması

Mehmet Şimşek'ten Bitcoin açıklaması

Paylaş
Mehmet Şimşek'ten Bitcoin açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bitcoin'le ilgili olarak 'Lale çılgınlığını geçmiş uzak durulmalı" dedi.

Tüm dünyada bir çılgınlık haline gelen Bitcoin, Türkiye'de merak uyandırıyor. Binlerce kişi Bitcoin borsasını yakından takip ediyor. Bitcoin'deki ani yükselişler ve düşüşler bu kripto paranın geleceğinin sorgulanmasına da neden oluyor. Hükümet'ten de bugün 'Bitcoin'le ilgili bir açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter hesabından Bitcoin'le ilgili bir açıklama yaptı.


"FİNANS TARİHİNİN EN BÜYÜK BALONU"


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter'dan yaptığı açıklamada zerohedge.com'daki bir yazıyı paylaşarak, "Bitcoin finans tarihinin en büyük balonu olan Lale çılgınlığını geçmiş. Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir." dedi.

İşte o paylaşım:




Japon şirket, çalışanların maaşlarını Bitcoin ile ödeyecek



Maliye Bakanlığı, SPK, Merkez Bankası Bitcoin’i gözaltına aldı

LALE ÇILGINLIĞI NEDİR?


Lale çılgınlığı, diğer adlarıyla Lale balonu, Lale spekülasyonu Hollanda Altın Çağı'nda lale (Tulipa) soğanlarının fiyatlarının aniden aşırı derecede yükselip çöküşe geçtiği döneme verilen isim. Şubat 1637’de Lale Çılgınlığı’nın doruk noktasında laleye dayalı sözleşmeler yetenekli bir zanaatkarın yıllık gelirinin 10 katına satılmıştır. Bu olay genelde tarihteki ilk spekülatif balon (veya ekonomik balon) olarak bilinir. Lale çılgınlığı terimi günümüzde varlık fiyatlarının gerçek fiyatlarından sapmasını ifade eden bir benzetme olarak kullanılmaktadır.

Haberin Devamı