Spor Mehmet Topal: Futbolu Avrupa'da bırakacağım

Mehmet Topal: Futbolu Avrupa'da bırakacağım

Paylaş
Mehmet Topal: Futbolu Avrupa'da bırakacağım

İspanya Ligi La Liga'da Valencia forması giyen Mehmet Topal, 26'ncı yaşına girerken futbol yaşantısı hakkında açıklamalarda bulundu

İspanya Ligi La Liga’da Valencia forması giyen Mehmet Topal, kendisi için bu akşam hazırlanan özel doğum günü partisinden habersiz bir şekilde güne başladı.

Valencia’nın antrenmanında çalışıp tesislere girdi. Bu sırada DHA’nın sorularını yanıtlayan Mehmet Topal, birbirinden özel açıklamalar yaptı. Mehmet Topal’ın, İspanya’daki yaşamından, Türk milli takıma, hedeflerinden bir çok konuya kadar yaptığı açıklamalar şöyle:

İSPANYA’DAKİ YAŞAMI

"İspanya’da hayat güzel. Antrenmanlar yoğun geçiyor. İyi çalışıyoruz. Herşey yolunda, bir sıkıntı yok. Takım da şu an iyi durumda. Yakaladığımız iyi bir grafik var. En iyi seviyeye ulaşmak için elimizden geleni yapıyoruz."

CEZASI NEDENİYLE DÜNKÜ BARCELONA MAÇINDA OYNAYAMADI

"Barcelona’ya karşı iyi bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum. Ben aslında çok oynamak istiyordum. Kendimi bu maça hazırlamıştım ama sarı kart cezalısı olduğum için oynayamadım. Takım halinde iyi mücadele ettik. Şanssız bir gol yediğimizi düşünüyorum. Barcelona gerçekten çok iyi bir takım. Çok iyi oyunculara sahipler. Maçın hakkı beraberlikti. Buradan puan veya puanlar alsaydık iyi olurdu. Ancak artık önümüze bakacağız."

İSPANYA LİGİ İLE SÜPER LİG ARASINDAKİ FARKLAR

"La Liga ile Spor Toto Süper Lig’i kıyaslarsak, arada büyük bir fark var. Burada genellikle futbol oynatmaya çalışıyorlar, futbol oynamaya çalışıyorsunuz. Hakemler çok fazla oyunu durdurmamaya çalışıyorlar. Kasti hareketler burada çok fazla yok. Ben bunu daha önceki konuşmalarımda da dile getirdim. Türkiye Ligi gerçekten dünyanın en zor liglerinden biri.

Bizim ülkemize gelen yıldızlar, kendi ülkerinde çok iyi anılsalar da, performansları çok iyi olsa da Türkiye’de zaman zaman çok iyi performans gösteremiyorlar. Burada futbol daha çabuk oynanıyor. Profesyonellik biraz daha üst düzeyde. Burası Türkiye’ye göre önde diyebilirim."

HEDEFİM FUTBOLU AVRUPA’DA BIRAKMAK

"Şu an benim tek hedefim Avrupa’da ülkemi, kendimi ve ailemi en iyi şekilde temsil etmek. Futbolda herşey çabuk bir şekilde değişebiliyor. Benim hedefim futbolu Avrupa’da bırakmak." Beni tanıyan insanlar, benim karakterimi, kişiliğimi çok iyi bilirler. Profesyonel futbolcuyum. Galatasaray’da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Performansımı yüksek tutmaya çalıştım. Böyle şeyler konuşmak doğru değil. Mesela ’Fenerbahçeliyim’ diyerek, Galatasaray’a gittiğiniz zaman Galatasaray taraftarının tepkisini çekebiliyorsunuz.

Onun için ben çok fazla konuşmamak gerektiğini ve olaya profesonelce bakmak gerektiğini düşünüyorum. Bizler profesyonel insanlarız ve ekmeğimizi bu işten çıkarıyoruz. Tabii ki insanların tuttuğu ve sempati duyduğu takımlar vardır. O takımdan başka bir yerde oynamak istememeleri en doğal haklarıdır. Dediğim gibi biraz profesyonelce bakmak lazım."

MİLLİ TAKIM KONUSU

"Ben Türk’üm ve bundan da gurur duyuyorum. Profesyonel bir insanım ve milli takıma çağrılmamak tabii ki büyük bir üzüntü yaratıyor. Milli takımın benim için kapandığını düşünmüyorum. Futbolda herşey çabuk bir şekilde değişebiliyor. Ben her zaman performansımı en üst seviyeye çekmeye çalışıyorum. Tabii ki milli takıma çağrıldığım zaman o formayı giymek benim için onurdur. Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Beni çağırıp, çağırmamaları milli takımın başındakilerin takdiridir."

KİŞİSEL MESELE Mİ ?

"Benim burada birşey söylemem doğru olmaz. Benim futbol hayatım boyunca hiçbir hocamla, hiçbir arkadaşımla kişisel bir sorunum kesinlikle olmadı ve olmaz da. O yüzden benim bu konuda birşey söylemem kişiliğime yakışmaz diye düşünüyorum."

GALATASARAY’IN BU SENEKİ DURUMU HAKKINDA

"Galatasaray’ın her zaman en iyi yerlerde olmasını beklerim. Çünkü Galatasaray, Avrupa’da en çok tanınan kulüplerden bir tanesi. Ziraat Türkiye Kupası’nda da bildiğim kadarıyla dün akşam elendiler. Takım arkadaşlarıma ve camiaya buradan geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

Tabii ki taraftarlar açısından zor bir durum. Ancak Galatasaray taraftarı büyüklüğünü Türkiye’de kanıtlamış bir taraftardır. Takımına ve futbolcularına tekrar sahip çıkacaktır. Umuyorum ki Galatasaray önümüzdeki günlerde, önümüzdeki yıllarda gene adından en iyi şekilde söz ettirecektir."

İSPANYOL TEKNİK DİREKTÖRLER TÜRKİYE’DE NEDEN BAŞARAMADI?

Türkiye’ye Avrupa’dan önemli antrenörler geldiği zaman bu bizim için dezavantaj olabilir. Çünkü böyle zamanlarda ülkemizin futbolu daha bir ön plana çıkmaya çalışıyor. Ben onlara daha fazla zaman tanınması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca ülkemizde çok önemli Türk antrenörler de var. Onlara biraz daha fırsat verilmeli, daha fazla imkan oluşturulmalı. Bu imkanlar sunulursa, onlar da Türk futbolunu en iyi yerlere getirirler."

LİGİMİZİ KÜÇÜMSEYİCİ İFADALERİ NORMAL Mİ ?

"Bizim ülkemizde futbola çok duygusal baktığımızı düşünüyorum. Üzüntüler, sevinçler bazen çok abartılı olabiliyor. Onlar Avrupa’da yaşadığı için burada rakip takım taraftarlarıyla diyaloğa girebiliyorsun, fotoğraf çektirebiliyorsun. Burada çok fazla eleştiri, yüklenme olmuyor. Üzülerek söylüyorum bu tür şeyleri ifade etmelerini ben normal olarak görüyorum.

Burada daha çok profesyonelce bakıyorlar olaya. Onların bu şekilde bizim ülkemizi anımsamaları bizim adımıza üzücü bir durum." Mehmet Topal için eşi Selda’nın önderliğinde bu gece Civera Restaurant’ta Valencia takım oyuncuları ve yöneticilerinin katılacağı bir parti düzenlenecek.

Ali DANAŞ/VALENCIA, (DHA)

3

Haberin Devamı