Gündem Mehmetçik Kuzey Irak'ta

Mehmetçik Kuzey Irak'ta

Paylaş
Mehmetçik Kuzey Irak'ta

Mehmetçik Kuzey Irak'ta

Diyarbakır 2. Taktik Hava Üssü’nden dün saat 17.30’da havalandığı öğrenilen F-16 savaş uçakları Kuzey Irak’ın Türkiye sınırındaki PKK kamplarını hedef aldı. Çukurca’nın karşısında bulunan Zap bölgesi ile İran, Irak ve Türkiye üçgeninde bulunan Hakurk dağlık bölgesi önceki akşam saatlerinde ve dün sabah saatlerinde bombalandı.

Haberin Devamı

Örgüt büyük zaiyat verdi. Hava saldırısının sınırın iç kesimlerinde bulunan Kuzey Irak’ın Sidekan kasabasının Reşa bölgesinde de etkili olduğu öğrenildi.

‘Hakurk’a girildi’

Hava harekatı sonrasında özel birliklerin dün sabah erken saatlerde Şemdinli bölgesinden Kuzey Irak topraklarına girdiği ve Hakurk bölgesinde 10 kilometre ilerlediği ileri sürüldü.

Fransız haber ajansı AFP’nin ismini vermediği Irak’lı bir güvenlik yetkilisine dayanarak verdiği haberde, Türk ordusunun Sidekan kasabasına bağlı bölgeye sızma yaptığı, 10 kilometre kadar ilerlediğini duyurdu.

‘Sınır ötesi’ hazırlığı

Bazı Kürt internet siteleri de, karadan kapsamlı bir sınırötesi harekat hazırlığı yapıldığını duyurdu. Hakkari bölgesinden sınıra doğru yoğun bir askeri sevkiyat yapıldığı, ağır silahların Van-Hakkari karayolundan sınıra doğru hareket halinde olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Sınıra ayrıca karadan araçlar havadan ise helikopterle çok sayıda takviye özel birlik de sevkedilirken, her an kapsamlı bir sınır ötesi harekata başlanabileceği kaydedildi.