Gündem Mehmetçik Vakfı Başkanı tutuklandı

Mehmetçik Vakfı Başkanı tutuklandı

Paylaş
Mehmetçik Vakfı Başkanı tutuklandı

Kurban yolsuzluğu iddasıyla başlatılan operasyon sonrası serbest bırakılan Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu tutuklandı

"Kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı" iddiasıyla başlatılan operasyonda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve yapılan itiraz üzerine yeniden mahkemeye çıkarılan 5 kişiden, Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu’nun da aralarında bulunduğu 4’ü tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Hüseyin Kocabey ve Mehmet Tamöz, Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu’nun da arasında bulunduğu 5 kişiyi, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmişti.

Şüpheliler, Nöbetçi Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkartıldı. Mahkeme, Murat Ünver’i serbest bırakırken, Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu, Cengiz Baştuğhan, Akif Emre Yalçınkaya ve Arif Uzun’u tutuklanmasına karar verdi. Salih Güloğlu, adliye çıkşıında gazetecilere, "Kendimin ve ailemin yüzünü kızartacak hiçbir şey yapmadım. Böyle bir olaya adımızın karışmasından üzgünüz" diye seslendi.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN İNCELEME

Öte yandan Vakıflar Genel Müdürlüğü, Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV’e ilişkin iddiaları incelemek üzere 2 müfettiş görevlendirdi. Müfettişler, LÖSEV ve Mehmetçik Vakfı ile ilgili "yolsuzluk" iddialarını incelemenin yanı sıra bu vakıfların diğer faaliyetlerini de denetleyecek.