Ekonomi Meis - Kaş arasında gıda gerginliği

Meis - Kaş arasında gıda gerginliği

Paylaş
Meis - Kaş arasında gıda gerginliği

Meis - Kaş arasında gıda gerginliği

Yunanistan’ın Meis adası gümrük yetkililerinin, Antalya’nın Kaş ilçesi ile Meis arasında taşımacılık yapan teknelerin sahiplerini, gıda maddesi taşımamaları konusunda uyardıkları iddia edildi.

Haberin Devamı

Kaş-Meis arasında taşımacılık yapan Meis Express teknesinin sahibi Fethi Kemal, Meis’te gümrükçülerin kendilerini ve Kaş’tan gıda maddesi satın alan Meislileri uyardıklarını söyledi.

Fethi Kemal, gümrük görevlilerinin, alışveriş yapan Meislileri taşıyan teknelere ceza verileceğini belirterek, Meis’e gelmek için tekneye binenleri kontrol etmelerini ve beraberlerinde et, tavuk ve süt ürünleri taşıyanları uyarmalarını istediklerini ifade etti.

Kaş’ta Meislilerin yoğun olarak alışveriş yaptıkları manavlardan Uçarlar Manav’ın sahibi Mustafa uçar, Meislilerin dükkanından haftada yaklaşık bin liralık sebze ve meyve aldıklarını kaydetti.

Hacıoğlu Kasabı’nın sahibi Gürkan Nacakçı da, yasak olmasına rağmen Meislilerin et ve tavuk ihtiyaçlarının bir kısmını Kaş’tan karşıladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Cuma günleri Kaş’ta kurulan pazara Meis’ten çok sayıda kişi alışveriş yapmak üzere geliyor.

Meis adasında bir gümrük memurunun, adaya Türkiye’den meyve ve sebze götürenlere 750 avro para cezası uygulamak istemesi gerginliğe yol açmıştı.

Meis Belediye Başkanı Pavlos Panigiris’in 14 Aralık ve 4 Ocak’ta, Yunanistan Ekonomi ve Maliye Bakanlığı’na bir mektup göndererek, "memurun yakışıksız davranışı" hakkında bilgi verdiği iddiaları Yunan basınında yer almıştı.