Dünya Meksika'da ürküten keşif: 650'den fazla kafatası üst üste!

Meksika'da ürküten keşif: 650'den fazla kafatası üst üste!

Paylaş
Meksika'da ürküten keşif: 650'den fazla kafatası üst üste!

Meksika'nın başkenti Meksiko City'de arkeologlar büyük bir başarıya imza attı. Aztek İmparatorluğu döneminden kalma 650'den fazla kafatası bulundu. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu 650 kişinin kurban edilme ritüeli için öldürüldüğü belirtiliyor

Meksika'da 14. ve 16. yüzyıllar arasında var olan Aztek İmparatorluğu'ndan kalma inanılmaz bir keşif yapıldı! Arkeologlar, bugünkü Meksiko'nun merkezinde yer alan Aztek İmparatorluğu'nun başkenti olan Tenochtitlan'daki bir tapınakta 650'den fazla kafatası buldu.



Antropolojistler tarafından incelenen kafataslarının, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 650 kişiye ait olduğu düşünülüyor.

Başkent Meksiko'nun merkezinde ortaya çıkan kafatasları bilim insanlarını Aztek İmparatorluğu ile ilgili yeni araştırmalar yapmaya yöneltti. Arkeologlar kafatası sayısının aslında çok daha yüksek olduğunu düşünüyor ve bulunanların onların küçük bir parçası olduğu görüşünde.



Adeta kafataslarından oluşan bir kule gibi görünen kafatası mezarındaki Azteklilerin Tanrılar için kurban edildiği biliniyor.

Kafataslarından oluşan devasa yapınınsa düşmanların içine korku salmak ya da mahkumların gözünü korkutmak amacıyla yapıldığı düşünülüyor.

Haberin Devamı