Dünya Meksika Körfezi'ndeki büyük felaket

Meksika Körfezi'ndeki büyük felaket

Paylaş
Meksika Körfezi'ndeki büyük felaket

Meksika Körfezi'ndeki büyük felaket

National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA-Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi) tarafından hazırlanan ve The Mobile Press-Register gazetesinin ele geçirdiği gizli bir rapora göre, 22 Nisan’da patlama ve yangının ardından batan, ABD kıyılarının 70 km açığındaki, İngiliz petrol devi BP’nin petrol arama lisansına sahip olduğu bölgede bulunan, Transocean şirketine ait "Deepwater Horizon" petrol platformunun hasar gören sondaj borusunda iki yeni kaçak tespit edildi.

Haberin Devamı

Raporda, sondaj borusundaki hasar daha da büyürse hampetrol kaçağının kontrol edilemez hale geleceği ve düşünülenden çok daha fazla miktarda hampetrolün denize karışmasına yol açacağının altı çizildi.

Gazetenin haberine göre, NOAA yetkilisi Scott Smullen, sondaj borusunda tespit edilen yeni kaçakların kamuoyuna Çarşamba açıklanacağını söyledi.
Bilim çevreleri, sondaj borusundaki yeni hasarla birlikte şimdikinden 10 kat fazla hampetrolün denize sızabileceğini belirttiler. Gazete, şu anda günde 800 bin litre hempetrolün denize karıştığını, bu durumda bunun 10 katı petrolün denize sızma olasılığı bulunduğunu yazdı.

MAHKUMLAR TEMİZLEYECEK

Petrol tabakasının kıyılara ulaşması üzerine, Louisiana eyaletinin valisi Bobby Jindal'i, kıyıların temizlenmesi için mahkumların çalıştırılması kararı aldı.
Vali, Fauna ve Balıkçılık İdaresi’nin eyalette ilan edilen olağanüstü hal çerçevesinde duruma müdahale etmek için Ulusal Muhafız güçleri içinde yedek askerlerden oluşan bir kuvvet oluşturacağını da kaydetti.

Haberin Devamı

Beyaz Saray yetkilileri de ABD Başkanı Barack Obama’nın yakında deniz kirliliğinin ulaştığı Meksika Körfezi’ne kıyıları bulunan eyaletleri ziyaret edeceğini belirttiler.

AA