Dünya Meksika polisinin derdi Twitter

Meksika polisinin derdi Twitter

Paylaş
Meksika polisinin derdi Twitter

Meksika polisi, alkol denetimi yapılan noktaların noktaların Twitter'da yayınlanmasını engellemenin yollarını arıyor

Meksika medyası, Twitter’da bir sitenin, Meksika’nın başkentinde polisin içkili sürücüleri yakalamak için kurduğu kontrol noktalarını bildirdiğini yazdı. 20 milyon nüfuslu başkent Meksiko ve civarında, geçen ay yasal alkol seviyesini aşan 1500’den fazla sürücü yakalandı.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, parlamentoda bir komisyon, internette yayınlanan ve kamu güvenliğini tehlikeye atan, aynı zamanda cep telefonuyla da kullanılabilen bazı içeriklerin düzenlenmesine ilişkin bir yasa tasarısını incelemeyi sürdürüyor.

Parlamenter Norberto Nazario, bu tehlikeli içerikler arasında sadece karayolu kontrollerinin değil, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele için yürütülen polis operasyonlarının da bulunduğunu söyledi.

Meksika federal polis yetkilileri de, polis operasyonlarıyla ilgili gizli bilgileri yayanlara karşı olası yaptırımları incelemekte olduklarını bildirdiler.

Twitter’ın 3 bin 600 abonesi bulunan söz konusu sitesine bugün hala ulaşılabilirken, son saatlerde yeni mesajlar kaydedilmediği gözlendi.

Haberin Devamı