Spor Meksika ve yıldızları

Meksika ve yıldızları

Paylaş
Meksika ve yıldızları

Meksika, 2010 Dünya Kupası'nda A Grubu'nda Güney Afrika, Uruguay ve Fransa ile mücadele edecek

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler elemelerine 2. turdan katılan Meksika, Belize ile oynadığı ve deplasmanda 2-0, evinde de 7-0 kazandığı maçların ardından 3. tur grup müsabakalarına katılma hakkı kazandı.

Meksika; Honduras, Jamaika ve Kanada ile eşleştiği gruptaki maçlarını, 12 puanlı Honduras’ın ardından 10 puanla ikinci sırada tamamladı.

TEKNİK DİREKTÖR JAVİER AGUİRRE
Çalıştırdığı Takımlar: Atlante, Pachuca, Meksika, Osasuna, Atletico Madrid

Başarıları: 2009 CONCECAF Gold Cup Kariyeri: Meksika’nın başkenti Meksiko’da, 1 Aralık 1958’de dünyaya gelen Aguirre, Dünya Kupası elemelerinde zor günler geçiren Meksika milli takımının başına, kariyerini İspanya’da kanıtlamasının ardından, 2009 yılında ikinci kez geçti.

ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR
Cuauhtemoc Blanco (Forvet): Meksika’nın son 10 yıldaki en iyi, aynı zamanda en çok tartışılan oyuncusu olarak bilinen 36 yaşındaki Blanco’ya, milli takımın kurtarıcısı gözüyle bakılıyor.

ABD’deki Major League ekiplerinden Chicago Fire ile anlaşan, 2010 yılının ilk aylarında ise Meksika ikinci ligindeki Veracruz takımının formasını giyen Blanco, Güney Afrika ile 3. kez dünya kupası görmüş olacak.

William Ochoa (Kaleci):
Meksika milli takımının en istikrarlı oyuncusu olarak kabul ediliyor. Kendine güveni tam olan Ochoa’nın, çok az uluslararası deneyimi bulunuyor.

Hızlı refleksleri ve sert şutlardaki kurtarışlarıyla dikkati çeken kalecinin en zayıf yönü ise hava topları.

Rafael Marquez (Savunma):
Meksika’nın takım kaptanı, aynı zamanda Barcelona’nın da savunmadaki bel kemiklerinden biri.

Meksika’nın şu an için dünya futbolunda isminden en çok söz edilen oyuncusu olan Marquez, liderlik vasıfları ve hücum oyuncularına geriden yaptığı katkıyla, ülkesinin dünya kupasına katılmasında büyük bir katkı sağladı.

Gerardo Torrado (Orta Saha): Oyuncu, top çalma istatistiklerindeki başarısıyla göze çarpıyor. Gücünü ikili mücadelelerde gösteren futbolcu, genelde maça damgasını vuran futbolcu olarak görülmüyor, ancak eksikliği her maçta sahaya yansıyor.

Savunmaya yönelik oynamasına rağmen kazandığı toplarla hücum fırsatı yaratıyor.

Guillermo Franco (Forvet): Topu kazanmak için mücadele etmekten hiçbir zaman kaçınmayan Franco, kulüp bazında İngiltere’nin West Ham United takımında oynuyor.

Amaç yolunda pes etmeyen oyuncu, rakip takım savunması için dikkat edilmesi gereken bir baş ağrısı.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
Meksika milli takımı, dünya kupalarına daha önce 13 kez katıldı. Dünya kupalarında 45 maç yapan Meksika, bu maçlardan 11’ini kazandı, 12’sinden beraberlik, 22’sinden mağlubiyetle ayrıldı.

Meksika'nın en büyük başarısı evinde düzenlenen 1986 Dünya Kupası'nda çeyrek final oynamak oldu.

3

Haberin Devamı