Gündem 'Meksika'ya değil füze ayarlarsak aya kaçacağız'

'Meksika'ya değil füze ayarlarsak aya kaçacağız'

Paylaş
'Meksika'ya değil füze ayarlarsak aya kaçacağız'

Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen “Meksika'ya torunu Deniz'in doğum günü için gidecekti. Ancak füze ayarlıyoruz. Ayarlarsak aya kaçacağız” dedi

MİZAHİ YANIT

Haberin Devamı

1. Ordu Komutanlığı döneminde ‘Balyoz’ adlı darbe planını hazırladığı öne sürülen emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın gözaltına alınmadan önce Meksika vizesi aldığı ortaya çıkmıştı. Star gazetesi dünkü sayısında “Çetin Doğan gözaltına alınmasa kaçacaktı” demişti.

Çetin Doğan’ın avukatı Celal Ülgen dün müvekkilini ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada “Kaçacaktı” iddiasına mizahi bir yanıt verdi. Celal Ülgen, “Meksika’ya torunu Deniz’in doğum günü için gidecekti. Ancak füze ayarlıyoruz. Ayarlarsak aya kaçacağız” dedi.

‘UMUT’LA SUSUYOR

Celal Ülgen şöyle devam etti: Çetin Doğan’ın morali çok iyi. Sadece divan ve iki sandalye olan basit bir odada kalıyor. Günleri kitap okumakla geçiyor. Önce Uğur Mumcu’nun ‘Terörsüz Özgürlük’ isimli kitabını okudu. Şimdi de Ayşe Kulin’in kitabı ‘Umut’u okumaya başladı. Müvekkilime 70-80 civarında soru yöneltildi. 15 dakika sürdü. Ancak Çetin Doğan kimlik bilgileri hariç hiçbir soruya cevap vermedi. Susma hakkını kullandı. Terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor. Suçlamayla ilgili olarak somut bir şey yok. Şimdilik Ergenekon lafı yok.

Haberin Devamı

‘ÇARPITIYORLAR’

Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan da “Telefonumuzu dinleyenler, bu bilgileri çarpıtıp sızdırıyorlar” dedi. Nilgül Doğan şunları söyledi: Doğrusu şudur: Kızımız eşi ile birlikte Amerika’da yaşıyor. Boston’da Harvard Üniversitesi’nde hocadır. Biz, her yıl 10 Nisan’da torunumuzun doğum gününde yanında oluruz. Kızım ve damadım bize bilet gönderirler, biz de gideriz. Yine böyle yer ayırttık. Biz oradayken, damadımızın Meksika’da bir konferansı olacaktı. Bizi de davet ettiler. Bir haftalığına Meksika ziyareti de söz konusuydu.