Gündem Mektupta yazanlar zanlıları ele verdi

Mektupta yazanlar zanlıları ele verdi

Paylaş
Mektupta yazanlar zanlıları ele verdi

Polisten altı kilometre kaçtıktan sonra aracıyla kaza yapınca yakalanan zanlıların üzerinden çıkan mektupta yazanlar polisi şaşırttı

Ümraniye’de polisin sürücüsünden şüphe ederek durdurmak istediği otomobil, 6 kilometrelik kovalamacanın ardından kontrolden çıkarak kaldırıma çarptı. Üzerinden Burak Bora adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan otomobilin sürücüsü Uğur Ç.’nin, bir cinayet soruşturmasıyla ilgili olarak arandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Zanlı Uğur Ç’yi, otomobilinde bulunan Silivri Cezaevi’ndeki bir mahkuma yollamak üzere yazdığı mektup ele verdi.

Ümraniye’de devriye görevi yapan polis ekibi, saat 03.00 sıralarında aniden önlerine çıkan otomobilin sürücüsünden şüphelenerek durdurmak istedi. Otomobil içindeki 2 kişiye "Dur" uyarısı yapan polis, sürücünün gaza basıp kaçması üzerine takibe başladı. Otomobiliyle çoğu ters yönden olmak üzere ekip otolarını 6 kilometre kadar peşinden sürükleyen sürücü, Akdeniz Caddesi’nde önce bir ekip otomobiline ardından da taksiye yandan çarptıktan sonra direksiyon hakimiyetini kaybetti ve kaldırıma çarparak takla attı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5679","5679","201106","5679-8.jpg");

Kazadan şans eseri yara almadan kurtulan ve araçtan inerek kaçmaya çalışan 2 kişi, polislerce yakalandı. Polisin kiralık olduğunu belirlediği otomobilde yapılan aramada 2 adet inci kolye ve bir tabanca bulundu.

Haberin Devamı

MEKTUP YAKALATTI

Otomobilde Silivri Cezaevi’ndeki bir mahkuma gönderilmek için önceden yazılmış Uğur Ç. imzalı mektuplar da bulundu. Silivri Cezaevi’ndeki bir mahkuma yazılan mektupta, adam yaralama olayından bahsedildiğini gören polisler, hemen şüphelilerin üzerlerinden çıkan kimliklerin sahte olup olmadığını araştırmaya başladı. Üzerinden Burak Bora adına düzenlenmiş kimlik çıkan sürücünün, yapılan parmak izi sorgulamasında gerçek isminin Uğur Ç. olduğu anlaşıldı.

Bir cinayet soruşturması kapsamında aranması olduğu anlaşılan Uğur Ç.’nin, daha önce KCK davasından yargılandığı ve hırsızlık suçundan da poliste çok sayıda kaydı oluduğu belirlendi. Yanındaki Vural G.’nin ise uyuşturucu satmak suçundan poliste kaydı bulunduğu tespit edildi.

Otomobilde bulunan tabancanın seri numarası üzerinden yapılan araştırmada ise, tabancanın geçtiğimiz Mayıs ayında Üsküdar’da bir astsubayın evinden çalındığı anlaşıldı. Polisin gençlere ayaküstü yönelttiği "Bu silah ile inci kolyeleri nereden çaldınız? Silahın ağzına mermiyi sürmenizdeki amaç ne idi?" soruları yanıtsız kaldı. İki zanlının sorgusu tamamlandıktan sonra adliyeye çıkartılacağı belirtildi.

Haberin Devamı