Yaşam Meleğin yaşam umudu yeni yılda

Meleğin yaşam umudu yeni yılda

Paylaş
Meleğin yaşam umudu yeni yılda

Diyarbakır'da 2010 yılının Şubat ayında dünyaya gelen Melek Özcan'a, henüz bir yaşındayken kalp yetmezliği bulunduğu teşhisi konuldu

Önce Diyarbakır’da ardından da Ankara’da tedavileri yapılan Melek, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine, 2011 yılının Temmuz ayında İzmir’deki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi. Yapılan tetkiklerin ardından, minik Melek’in yaşamına devam edebilmesi için yapay kalp cihazı takılmasına karar verildi. Minik Melek, yapılan ameliyatla, kendisinin iki katı büyüklüğündeki yapay kalp cihazına bağlandı, yaşama tutunması sağlandı.

Haberin Devamı

Ancak aradan geçen 1.5 yılda uygun bağış kalp bulunamadığı için, geçici olarak takılan cihaz, Melek’in bir parçası haline geldi.

İKİ KEZ UMUTLANDILAR

Herhangi bir beyin ölümü durumunda yapılacak organ bağışı sayesinde gerçekleştirilecek kalp naklinden başka yaşama umudu olmayan minik Melek için şans iki kez geldi. Şanlıurfa’da yapılan organ bağışından alınan kalp, İzmir ile aradaki mesafenin uzaklığı, bu süre zarfında kalbin zarar görebileceği ihtimali gözönünde bulundurularak nakledilemedi. Minik Melek için ikinci umutlu haber ise Samsun’dan geldi. Özcan ailesinin nakil beklentisi, bağış kalbin, doktorlar tarafından sağıklı bulunmaması üzerine yine gerçekleşmedi.

ANNE VE KARDEŞİNDEN DE AYRI

Sağlıklı halinden daha uzun bir süreyi hastane ortamında ve bedeninden büyük yapay kalp cihazıyla geçiren minik Melek’in yaşadığı bir başka dram ise annesinden ve kardeşinden ayrı kalması. Hastanede babasıyla yaşamını sürdüren Melek’in annesi Azize özcan ise, şu anda 1.5 yaşında olan kardeşi Yağmur Özcan’a bakmak zorunda olduğu için Diyarbakır’da bulunuyor. Hastanede kaldığı 1.5 yıl içerisinde Melek, annesini ve kardeşini, ancak 5 kez görebildi.

Haberin Devamı

EKONOMİK ZORLUKLAR YAŞADILAR

Uzun süredir devam eden bu endişeli bekleyiş sırasında baba Muhsin Özcan’ın minik Melek’in yanından biran olsun ayrılamaması nedeniyle çalışamaması, ailenin ekonomik zorluk yaşamasına neden oldu. Aile fertleri, hem Diyarbakır’da, hem de İzmir’de, çevrelerinden, hayırsever insanlardan gelen yardımlarla geçimlerini sağlayabildi. Aileye, kısa bir süre önce ise, aylık 600 TL bakım parası bağlandı. Baba Muhsin Özcan, tek geçim kaynaklarının bu 600 TL olduğunu belirtti.

UMUTLAR YENİ YILA KALDI

Yeni yaşam umudu yeni yıla kalan Melek’in yardım bekleyen babası Muhsin Özcan, "Ailemiz bu üzücü rahatsızlıktan dolayı parçalandı. Ben de Melek’in yaşamasını istiyorum. Bunun için de insanlarımızın duyarlı olmasını ve organ bağışında bulunmalarını bekliyorum. Yakınlarını kaybeden insanlarımızın yaşadıkları üzüntüye, Melek’in hayata kalması en azından teselli olabilir. Çünkü kaybettikleri yakınları, Melek’im bedenine hayat verecek, onda yaşayacak" dedi.

Haberin Devamı

DHA