Siyaset 'Melek gibi' diyecektim
Paylaş
'Melek gibi' diyecektim

'Melek gibi' diyecektim

Başbakan Erdoğan için yaptığı 'peygamber' benzetmesiyle gündeme gelen ve bu benzetmenin MHP'li Osman Durmuş tarafından Meclis kürsüsünde dile getirilmesinin ardından partisinden istifa etmek zorunda kalan AKP Aydın eski İl Başkanı İsmail Hakkı Esen, Meclis Genel Kurulu'nda tekmeli, yumruklu kavgaya neden olan 'peygamber' benzetmesinin, MHP tarafından istismar edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Akşam gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Esen, Başbakan Erdoğan'ın her vasfını beğendiği için böyle bir benzetme yaptığını belirterek 'Anadolu'da bu benzetme çok yaygındır. Teşbihte hata olmaz. Ama keşke o benzetmeyi yapmasaydım. Ben aslında 'Başbakan melek gibi' demek istedim. Üzüntüm var, ama vicdanım rahat' dedi. Konuşmasının 10 ay önce MHP'lilerin eline geçtiğini anlatan Esen, 'Sözlerimin istismar edileceğini düşünerek o tarihte hemen notere başvurup MHP'ye ihbar gönderdim. MHP'li Oktay Vural'ın adına gönderdiğim noter tasdikli ihbarda, konuşmamın maksadını izah ettim ve yanlış anlaşılmaması gerektiğini vurguladım. Buna rağmen gündeme getirdiler' diye konuştu.

BAŞBAKAN'A KIRILMADIM

Haberin Devamı

'Partim zarar görmesin diye, kişisel tercihimle AK Parti'den istifa ettim' diyen Esen, 'Bu konuda asla Başbakanımız'a kırılmadım. Kırgın olduğum şey, maksadımın yanlış anlaşılmaması gerektiğine yönelik beyanımın esas alınmamış olup birileri tarafından istismar edilmesi oldu' dedi. Esen'in bağımsız il genel meclis üyeliği sürüyor.