Yaşam Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü Ülkü Tamer'in

Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü Ülkü Tamer'in

Paylaş
Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü Ülkü Tamer'in

Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü'nün Ülkü Tamer'e verileceği açıklandı. Anday'ın anısına bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen ödüle Tamer, "Bir Adın Yolculuktu" adlı kitabıyla değer görüldü

Doğan Hızlan, Eray Canberk, Egemen Berköz, Sennur Sezer, Refik Durbaş, Leyla Şahin ve Enver Ercan’dan oluşan seçici kurul ödülün Tamer’e verilmesinin gerekçesini “Batı şiiri birikimini ve halk şiirimizin köklü motiflerini kullanarak özgün bir şiir geleneği oluşturduğu, sözcüklere yüklediği çok anlamlılıkla şiir diline yeni bir derinlik kazandırdığı için” ifadeleriyle dile getirdi.

Türkiye Yazarlar Sendikası ve Milas Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen ödül Tamer’e 22 Ağustos’ta Milas Ören’de düzenlenecek Melih Cevdet Anday Şiir Günleri ve Kültür Şenliği’nde verilecek.

ŞİİRDEN ÇEVİRİYE

Türkiye edebiyatının önde gelen isimleri arasında anılan Ülkü Tamer’in birçok şiir, öykü ve anı kitabı bulunuyor, Tamer yazdıkları kadar çok sayıda çevirisiyle de tanınıyor.

"Virgülün Başından Geçenler", "Sıragöller", "Ezra ile Gary", "Alleben Öyküleri", "Yaşamak Hatırlamaktır" gibi eserler kitapları arasında yer alıyor.

ÖNCEKİ ÖDÜLLER

Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü'ne daha önceki yıllarda İskender'i Ben Öldürmedim adlı kitabıyla Küçük İskender, Keskindoreke Fındınfalava adlı kitabıyla Özdemir İnce, Sahibinden Satılık adlı kitabıyla Ahmet Erhan, Tanımlar adlı kitabıyla Nihat Behram, Sonsuzluk Çiseler Büyük Sularda adlı kitabıyla Metin Cengiz,Seferis ve Üvez adlı kitabıyla Süreyya Berfe, Sevgiler Kanarken adlı kitabıyla Hüseyin Yurttaş ve 5-7-5'ler adlı kitabıyla İsmail Uyaroğlu ve Güzelle Büyü adlı kitabıyla Turgay Fişekçi değer görülmüştü.

Haberin Devamı