Gündem Melih Gökçek Başbakan Binali Yıldırım'ın yanında neden yoktu?

Melih Gökçek Başbakan Binali Yıldırım'ın yanında neden yoktu?

Paylaş
Melih Gökçek Başbakan Binali Yıldırım'ın yanında neden yoktu?

Başbakan Binali Yıldırım Ankara'da cuma namazı sonrası gazetecilerin Melih Gökçek'le ilgili sorularını yanıtladı.

Her şey Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Metal yorgunluk' çıkışıyla başladı. Erdoğan, yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildikten sonra partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları söylemişti:
"Yeniden gözden geçireceğiz; çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik ekiplerle inşallah 2019'a hazırlanmamız gerekiyor"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın istifa etmesinin ardından AK Parti'de Melih Gökçek'in de aralarında bulunduğu bazı belediye başkanlarının da istifa edecekleri konuşulmaya başlandı.

"MAKAMA GETİRİLİRKEN İYİ DE..."


Erdoğan'ın İran ziyareti sonrası dönüşte yaptığı " Bir makama getirilirken iyi de makamı boşaltmasının istenmesi niye yadırganıyor? Şerefim var dersen, partinin şerefi önemli, kusura bakma. Yerel seçime hazırlık yapmalıyız. " açıklaması kulisleri daha da hareketlendirdi.

Dün akşam Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile 2 saat görüştü. Ardından Melih Gökçek sosyal medya hesabından kurulacak yeni müze ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verdiğini duyurdu.
Bugün ise gözler Cuma namazı sonrası liderlerdeydi. Erdoğan, kameraların karşısına geçmedi. Başbakan Binali Yıldırım ise Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BİNALİ YILDIRIM: DEDİKODU!


Gazetecilerin Melih Gökçek'in istifasıyla ilgili iddiaları sorması üzerine Başbakan Binali Yıldırım,"Kim söylüyor? Dedikoduya göre amel edilir mi?" cevabını verdi

Ancak gözler Ankara'da olmasına rağmen Başbakan Yıldırım'ın yanında olmayan Gökçek'i aradı. Ancak Melih Gökçek o açıklama sırasında Başbakan'ın yanında değildi.


ANKARA'DA SON CUMA


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Başbakan Binali Yıldırım 15 Eylül'deki Cuma namazını beraber kılmıştı. Cuma namazı sonrası Melih Gökçek Başbakan Erdoğan'ın yanında objektiflere böyle yansımıştı.




Cumhurbaşkanlığı ve Başbakan Yıldırım'dan Melih Gökçek açıklaması


MHP'li Hidayet Vahapoğlu'ndan ilginç Melih Gökçek paylaşımı


Balıkesir Belediye Başkanı'ndan istifa iddialarına flaş açıklama