Gündem Melih Gökçek'in istifası mı istendi?

Melih Gökçek'in istifası mı istendi?

Paylaş
Melih Gökçek'in istifası mı istendi?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde ve Nevşehir belediye başkanlarının istifasını istediği öne sürüldü. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in istifasının istendiği yönündeki iddialara cevap verdi

Kanal D'nin haberine göre, Erdoğan'ın istifasını istediği kişiler arasında dikkat çekici isimler olduğu belirtildi.

Bu isimler arasında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Şahan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver var.

ERDOĞAN BİZZAT İSTEDİ İDDİASI


Kulislerde Erdoğan'ın bu isimlerden bizzat istifa istediği konuşuluyor. Hatta Erdoğan'ın bu isimlere şubat ayına, yani kongreler tamamlanana kadar, süre verdiği ve bu süreye kadar 'İstifa edin' dediği ifade edildi.

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA: 'BİLGİM YOK'

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'a söz konusu iddia soruldu.

Bozdağ, "Ben hükümet sözcüsüyüm. Parti sözcüsü değilim. Şu anda bu konuda bir bilgim yok. Parti sözcümüze sorarsanız onlardan daha iyi bilgiler alırsınız" dedi.

KULİSLERDE KONUŞULUYOR

Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de görevini bırakmıştı. İki istifanın ardından birçok belediye başkanının istifasının istendiği kulislerde konuşulmaya başlanmıştı.


Kadir Topbaş istifa etti