Gündem Melih Gökçek istifa edeceği tarihi açıkladı

Melih Gökçek istifa edeceği tarihi açıkladı

Paylaş
Melih Gökçek istifa edeceği tarihi açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek istifa edeceği tarihi açıkladı. Gökçek'in istifa edeceği tarihi açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da Twitter'dan paylaşımlar yaptı. Erdoğan, yaptığı paylaşımda, 'Bizler bu yola koltuk sevdasıyla, makam sevdasıyla değil; hizmet sevdasıyla çıktık' yazdı

Melih Gökçek, Twitter'da yaptığı paylaşımda istifa edeceğini günü duyurdu.

Gökçek paylaşımında; 'Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık. İnşallah Cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclis'ini olağanüstü toplayacak ve Meclis üyesi arkadaşlara veda edip istifamı vereceğim' dedi.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA


İstifası istenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Gökçek, istifa edeceği tarihi Erdoğan'la görüşmesi sonrasında açıklamış oldu.

ERDOĞAN: 'HİZMET SEVDASIYLA YOLA ÇIKTIK'


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceğini duyurduğu dakikalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Twitter'dan bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter'dan yaptığı açıklamada: "Bizler bu yola koltuk sevdasıyla, makam sevdasıyla değil; hizmet sevdasıyla çıktık. Bunun için de biz, gençlerden korkan, gençlerden çekinen, yerini gençlere bırakmayı düşünmeyenlerden asla olmadık, olmayacağız. Gençlerimiz, aziz milletimizin emaneti olan önemli görevleri vakti-saati geldiğinde inşallah devralacak" ifadelerini kullandı.


Melih Gökçek ile Erdoğan Beştepe'de görüştü

İSTİFASI İSTENEN BELEDİYE BAŞKANLARI


İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş 2004’ten bu yana 13 yıldır aralıksız olarak yürüttüğü görevinden istifa etmişti. Kadir Topbaş “İnsan adam yerine konmamayı affetmez” diyerek veda etmişti.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen 3 Belediye Başkanından biri olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe açıklama yaptı. Belediye Başkanı Altepe istifasını şu sözlerle duyurdu: Bu şartlarda ülkeme hizmet etme imkanımızın kalmadığı ortada ben de bu düşüncelerle istifa ediyorum.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.