Siyaset Melih Gökçek'e yargı yolu
Paylaş
Melih Gökçek'e yargı yolu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, Ankaraspor'a usulsüz para aktardığı gerekçesiyle yargılama yolu açıldı

Ankara Petrol Ofisi Kulüp Başkanı Şahin Ulu 13-03-2009 Tarihli dilekçesi ile, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı ve Ankaraspor Kulübü Yöneticileri hakkında dernekler kanununa muhalefet ve görevi kötüye kullanma iddiası ile Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu.

Başvuruda Büyük Şehir Belediyesi'nin hesaplarından Ankaraspor kulübüne usulsüz olarak ve kanuna aykırı şekilde 6 Milyon TL para aktarıldığı şikayetin konusunu teşkil etmekte.

BELEDİYE HESAPLARINDAN 6 MİLYON TL PARA AKTARILDI

Sayıştay 2. Dairesi tarfından hazırlanan raporda Büyük Şehir Belediyesi hesaplarından 6 milyon TL'nin Ankaraspora aktarıldığı, bu paradan da Ümit Aydın isimli futbolcunun 100 bin TL alacağının ödendiği tespit edildi.

İÇİŞLERİ İŞLEM YAPILMASINA 'GEREK YOK' DEDİ

İçişleri Bakanlığı'na, 4483 Sayılı yasa uyarınca Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için istenen soruşturma iznine 10-02-2009 tarihli İçişleri Bakanı tarafından işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verildi.

DANIŞTAY DOSYAYI TEKRAR İÇİŞLERİ BAKANINA GÖNDERDİ

Danıştay 1. Dairesi'nin 25-05-2010 tarihli kararı ile itiraz kabul edildi. İçişleri Bakanı tarafından şikayetin işleme konulmamasına ilişkin olarak verilen 10-02-2009 tarih ve İNS 09.06.692.3070 sayılı kararın kaldırılmasına karar verildi.

Bu karardan sonra Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında yargılama yolu açılması söz konusu. Bu karar Danıştay tarafından, İçişleri Bakanlığına ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Bu şikayet neticesinde soruşturma açılır ve (suç) sabit olursa Melih Gökçek'in 5216 sayılı Büyük Şehir Belediye kanununa ve 5393 Sayılı Belediye Kanununa aykırı davranması sebebiyle, görevden alınması kararı verilebilecek.

ERCAN ATA/ANKARA (DHA)

Haberin Devamı