Gündem Melisa nefes aldı

Melisa nefes aldı

Paylaş
Melisa nefes aldı

6 yaşındaki Melisa'nın nefes almasını sağlayan oksijen makinesinin çalınmasını POSTA manşet yapınca Türkiye aileye yardım için seferber oldu

KAZADA FELÇ OLDU

İzmir’de yaşayan 6 yaşındaki Melisa Şanlı geçen yıl içinde bulunduğu araca tren çarpmasıyla felç oldu. Kazadan sonra Melisa sık sık oksijen makinesine bağlanarak yaşamaya başladı.

Oksijen makinesi, Melisa’nın nefes almasını sağlıyor. Oksijen makinesini İzmir Sağlık Müdürlüğü zimmetli olarak vermişti.

VAY VİCDANSIZLAR VAY

Aile çok fakir. Böbrek hastalığı nedeniyle malulen emekli baba Şaban Şanlı (31) diyaliz makinesine bağlı yaşıyor. Anne Deniz Şanlı (29) ev kadını. Aile yılbaşında akrabalarına gitti.

Ailenin yokluğunda eve giren iki hırsız, Melisa’nın nefes almasını sağlayan oksijen konsantratörü ile nefes ölçen oksimetreyi çaldı.

HELAL OLSUN SİZE

3 bin liralık makinenin ve bin liralık oksimetrenin çalınması Melisa’yı ölümle yüz yüze getirdi. Parasız aile çaresiz kaldı. Dram dünkü POSTA’da yer alınca Türkiye aileye yardım etmek için seferber oldu.

Ailenin evi dün ziyaretçi akınına uğradı. İzmir’deki özel bir hastane imdada yetişip Melisa’ya oksijen makinesi hediye etti.

ÜCRETSİZ TEDAVİ

Bu sırada polis, oksijen makinesini ikinci el mal alıp satan bir dükkanda buldu. Oksijen makinesini dükkana 150 liraya satan I.A. ve M.E. adlı hırsızlar aranıyor.

İkili hırsızlıktan sabıkalı. Bu sırada İstanbul’da bir hastane Melisa’nın tedavisini ücretsiz üstlendi. Aile, İstanbul’a hareket etti.

Turaç TOP/DHA