Beden Sağlığı Memedeki silikon emzirmeyi etkiler mi? İşte cevabı

Memedeki silikon emzirmeyi etkiler mi? İşte cevabı

Paylaş
Memedeki silikon emzirmeyi etkiler mi? İşte cevabı

Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Aykut Özpür, "Meme protezleri tamamen süt bezleri ve süt kanallarının arkasına yerleştirildiği için emzirmeyi etkilemez veya süte geçmez. Gebeliğin son dönemlerinde olan meme büyümesini ve genişlemesini de engellemez" dedi

Vücudun genel estetik görünümünde meme büyütme operasyonlarının tamamlayıcı olduğunu söyleyen Op.Dr. Özpür, meme büyütme operasyonlarına dair bilgi verdi. Op.Dr. Özpür "Meme büyütme ameliyatlarını temel olarak genç yaşta, vücut gelişimi tamamlanmış fakat memeleri küçük kalmış veya hamilelik, emzirme, aşırı kilo kaybı sonucu memelerinin dolgunluğunu yitiren kadınlar tercih ediyor" dedi.

'MEME BÜYÜTMEK İÇİN FARKLI YÖNTEMLER MEVCUT'

Memeyi büyütmek için farklı yöntemlerin mevcut olduğunu dile getiren Op.Dr. Aykut Özpür, en sık kullanılan ve başarısı en yüksek olan yöntemin silikon meme protezleriyle yapılan operasyonlar olduğunu vurguladı. Yağ ve yapay dolgularla da meme büyütme işleminin yapılabileceğinden bahseden Özpür, bu yöntemin uzun süre kalıcı ve sağlıklı bir sonuç elde etmek için zor olduğunu belirtti.



Op. Dr Aykut Özpür, memenin hacim olarak büyüklüğünden daha çok, bu hacmin nasıl dağılacağı yani memenin 3 boyutlu şeklinin daha önemli olduğunu, ameliyat sonrası bu 3 boyutlu doğal optimal meme şekline ulaşabilmek için bireysel özelliklerin iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Op.Dr. Aykut Özpür,"Her bireyin meme yapısı ve özellikleri farklıdır. Operasyon öncesinde memenin oturduğu göğüs kafesinin alanı, süt bezlerinin yapısı, cilt esnekliği gibi değişkenlerin matematiksel ölçümleri, kullanmamız gereken silikon meme protezinin hacmini, yüksekliğini ve boyutunu belirliyor" dedi.

'EMZİRMEYİ ETKİLEMEZ VE SÜTE GEÇMEZ'

Kadınların en çok maerak ettiği konuların başında ise silikonun bebek emzirmeyi etkileyip etkileyemeyeceği geliyor. Hormonlardan doğum sonrası psikolojiye kadar birçok etkenin emzirmeyi etkileyebileceğini belirten Op. Dr. Aykut Özpür şöyle konuştu: "Meme protezleri tamamen süt bezleri ve süt kanallarının arkasına yerleştirildiği için emzirmeyi etkilemez veya süte geçmez. Gebeliğin son dönemlerinde olan meme büyümesini ve genişlemesini de engellemez."



Haberin Devamı