Beden Sağlığı Memenizi koruyun!

Memenizi koruyun!

Paylaş
Memenizi koruyun!

25 yıllık kariyerini meme sağlığına adayan Prof. Dr. Ayşegül Özdemir'in toplumu bilinçlendirmeyi amaçlayan 'Memenizi Koruyun!" adlı kitabı İmge Kitabevi Yayınları'ndan çıktı

"Memenizi Koruyun!” adlı kitabın yazarı Prof. Dr. Ayşegül Özdemir, 20. yüzyılda kadın sağlığındaki en önemli sorun olarak ortaya çıkan meme kanserinin, meme sağlığını tehdit eden tek unsur olmadığını; hatalı tıbbi uygulamaların meme sağlığını meme kanserinden çok daha büyük bir yaygınlıkla tehdit ettiğini ve bir "toplum sağlığı" sorunu yarattığını anlatıyor.

Prof. Dr. Ayşegül Özdemir, İmge Kitabevi Yayınları'ndan çıkan "Memenizi Koruyun!” adlı kitabında, kanser ve tıbbi yaklaşımlar konusunda bugüne kadar işittiklerimizden, okuduklarımızdan çok farklı bir yaklaşım sergiliyor ve okuruyla sohbet havasında bilinmeyen pek çok gerçeği açıklıyor.

Altı yıl kadar önce bazı tıp hocaları ve meslek dernekleri, yazarın hatalı tıbbi uygulamalarla ilgili uyarılarına şu yanıtı vermişlerdi.: “Söylediklerinizin tümü doğru ama hekimlerin sadece kendi aralarında konuşabilecekleri şeylerdir bunlar. Halkın bilmesi sakıncalı!”

Prof. Dr. Ayşegül Özdemir, kitabında tam da bunları, “halkın bilmesi sakıncalı” olan konuları açıklıyor!

Haberin Devamı