Gündem Memleketin havası çok bozuldu

Memleketin havası çok bozuldu

Paylaş
Memleketin havası çok bozuldu

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Kimi yerlerde şiddetli yağış yüzünden sel baskınları yaşanırken kimi yerlerde kar hayatı felç etti

SU BASKINLARI YAŞANDI

Haberin Devamı

Edirne, Kırklareli, Sivas, Bolu’da kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Mersin, Zonguldak, Bodrum ve İstanbul’da sağanak yağış yüzünden su baskınları yaşandı. Fırtına Marmara Denizi’nde de deniz ulaşımını felç etti. Mersin Silifke’de 3 gündür süren yağış nedeniyle Atakent beldesinde 600 ev ve 50 işyeri zarar gördü.Yollarına devam edemeyen 29 gemi, Tekirdağ Şarköy açıklarında demirledi. Buzlanma ve kar yağışı nedeniyle Şarköy- Edirne otobüs seferleri iptal edildi.

SOĞUK HAVA SÜRECEK

Yağışlı hava çarşamba günü tüm yurdu etkisi altına alacak. Bugün Ege, İç Anadolu, Trakya ve Akdeniz’de hava parçalı bulutlu olacak. Diğer bölgelerde yer yer karla karışık yağmur ve sağanak yağış görülecek. Perşembe günü yurdun doğusunda görülecek kar ve karla karışık yağmur, cuma günü İç Anadolu ve yer yer Karadeniz bölgesini de etkisi altına alacak. İstanbul’da yarın başlayacak sağanak yağış tüm hafta etkili olacak. Ankara’da, çarşamba ve perşembe günü sağanak yağış, cuma günü karla karışık yağmur görülecek.

Haberin Devamı