Spor Memo'nun dönüşü en az 4 ayı bulacak

Memo'nun dönüşü en az 4 ayı bulacak

Paylaş
Memo'nun dönüşü en az 4 ayı bulacak

Aşil tendonundan ameliyat olan Mehmet Okur'un, parkelere dönüş sürecinin 4 ile 6 ay arasında olduğu belirtildi

NBA takımlarından Utah Jazz’da forma giyen milli basketbolcu, Batı Konferansı play-off ilk turunda takımının, Denver Nuggets ile oynadığı serinin ilk maçında sol aşil tendonundan sakatlanarak, ameliyat olmuştu.

Mehmet Okur’un Türkiye’deki doktoru Prof. Dr. Mustafa Karahan, Utah Üniversitesi’nde ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Charles Saltzman ile görüştükten sonra bir açıklama yaptı.

Karahan, Mehmet Okur’un kişisel internet sitesi "www.memo13.com"a yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Aşil tendonu kopuğunu ilk duyduğumuzda ameliyat sonrası 4 haftalık alçıya alınacağı haberini aldık.

Sporcularda aşil tendon tamiri ameliyatlarından sonra agresif rehabilitasyon artık yerleşmiş bir tedavi yöntemi olduğundan, bizim gibi böyle tedavi yöntemine inandığını bildiğimiz Iowa Üniversitesinden Prof. Dr. Ned Amendola ile temasa geçtik.

Dr. Amendola ise Mehmet Okur’un Iowa’ya gelmesindense Utah’ta Dr. Saltzman tarafından ameliyat olmasını önerdi. Hem Dr. Amendola hem de Dr. Saltzman nezaket göstererek Mehmet Okur ameliyathaneye girinceye kadar bizleri bilgilendirdi."

Prof. Dr. Mustafa Karahan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bildirilen ameliyat tekniğine göre tamamen kopan sol aşil tendonu ucuca 4 adet dikiş ile tutturulmuş ve daha küçük bir tendon olan plantaris tendonu ile desteklenmiş.

Ameliyattan yaklaşık 10 gün sonra rehabilitasyona başlanacak, tam hareket açıklığı 2 ila 6. haftalar arasında elde edilecek.

Her şey yolunda gittiği takdirde 12. hafta civarında koşmasına izin verilecek. Bana net bir maça dönüş tarihi bildirilmese de gelişmelere göre 4 ila 6 ay arasında olacağını tahmin ediyorum."

2

Haberin Devamı