Ekonomi Memorial'ın yüzde 40'ı satıldı

Memorial'ın yüzde 40'ı satıldı

Paylaş
Memorial'ın yüzde 40'ı satıldı

Türkiye'nin önde gelen sağlık gruplarından Memorial'ın yüzde 40 hissesi İngiliz Argus Capital ve Quatar First investment şirketlerine satıldı

Sağlık sektöründeki yabancı yatırımlara bir yenisi daha eklendi. Türkiye’de 5 hastaneyle faaliyet gösteren Memorial Sağlık Grubu, bir süredir devam eden ortaklık görüşmelerini sonuçlandırdı. Memorial'ın yüzde 40 hissesi İngiliz Argus Capital ve Quatar First investment şirketlerine satıldı.

TEKSTİLDEN SAĞLIK SEKTÖRÜNE

Memorial Sağlık Grubu, Trabzonlu tekstilci Aydın ailesine ait. Grubun başında Turgut Aydın bulunuyor. Oğlu Yaşar Aydın ise icra kurulu başkanı. Aydın ailesinin tekstildeki amiral gemisi Akyazı’daki Aydın Örme fabrikası.

1996 yılından itibaren sağlık alanında da büyüyen grup, Memorial markası altında Şişli, Ataşehir, Suadiye, Etiler ve Antalya’da hastaneler kurdu.

English Home mağazalarıyla ev tekstili alanında da faaliyet gösteren grup, bir süre önce de indirimli marketler zinciri A101’in yüzde 29.8 hissesini satın aldı.

Gayrimenkul sektörüne de yatırım yapan Aydın ailesi, Sur Yapı ile ortak bin 12 konutluk Sarıgazi Adapark projesinin lansmanını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı