Yaşam "Memur kenti"nde gece yaşamı

"Memur kenti"nde gece yaşamı

Paylaş
"Memur kenti"nde gece yaşamı

"Memur kenti"nde gece yaşamı

Günün yorgunluğunu, Ankara’nın "renkli mekanlarında" üzerlerinden atan Ankaralılar, gece yarısına kadar doldurdukları başkentin sokaklarında eğlenirken, "gri sokaklı kent", "memur kenti" gibi sıfatlarla anılan Ankara’nın, bu sıfatları hak etmediğini düşünüyor.

Yaz aylarını Ankara’da geçiren vatandaşlar için, akşamlarını değerlendirebilecekleri çeşitli yerler mevcut.

Sıcak havadan biraz da olsa kurtulmak isteyenler, Ankara’nın hemen her köşesindeki parkları tercih ederken, başkent, eğlenceli bir akşam geçirmek isteyenlere de çok sayıda alternatif sunuyor.

Hava karardıktan sonra ailesiyle "nezih bir yerde" bir şeyler yemek isteyen Ankaralılar, Keçiören’deki Estergon Kalesi’nde veya kalenin karşısındaki şelalenin üstünde bulunan kafeteryada bu ihtiyaçlarını karşılıyor. Yemeğin ardından Ankara’yı seyretmek isteyenler de yine Keçiören’deki teleferiğe binerek başkenti yukarıdan izliyor.

İşletmesini Keçiören Belediyesi’nin yaptığı teleferik, Tepebaşı’ndan kalkıyor ve Atatürk Parkı’nda son buluyor. İsteyenler, tam tur yaparak aşağı inerken de yukarı çıkarken de Ankara’yı seyredebiliyor. Yaklaşık 3,5 kilometre uzunluğundaki teleferikle tam tur seyahat, 20 dakika sürüyor.

Hafta sonlarında yaklaşık 2 bin kişiye hizmet veren teleferiğe binmek için şehir dışı, hatta yurt dışından gelenler bile var. Teleferik, Ankara’ya turist getiren tur şirketleri için de Anıtkabir ve Atakule’den sonra önemli duraklardan biri haline geldi.

Teleferik gezisine katılanlar, geziden çok memnun kaldıklarını ve yukarıdan gördükleri başkentin, daha güzel olduğunu söylüyor.

İşte Başkent'teki önemli eğlence adresleri...

ALTINPARK

Ankara’nın en büyük rekreasyon alanı olan, 640 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu Altınpark’ın yüzde 85’ini yeşil alan ve gölet düzenlemeleri, yüzde 15’ini de yapılar ve meydanlar oluşturuyor.

Hafta sonları yaklaşık 15 bin kişinin ziyaret ettiği Altınpark’ta Bilim Merkezi, uluslararası standartlarda fuar ve kongre merkezi, anaokulu ve yaz okulu, yine uluslararası standartlarda olimpik yüzme havuzu, büfe ve lokantaları, müzikli ve ışıklı su gösterileri, oyun ve eğlence alanları, göl kıyısındaki anfileri, kayıkları, çarpışan botları, elektrikli gezinti arabaları, mini gezinti treni, atlar ve atlı arabalar ile eğlence ve huzuru bir arada bulabilirsiniz.
Parkın ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği Altınpark Paten Salonu’nda, pateniniz varsa süre sınırı olmadan günlük 5 liraya kayabilirsiniz.
Patencilerin özellikle saat 18.00 ile 23.00 arasında kaymaya geldiği paten salonunda hafta sonu yoğun, hafta içi ise sakin geçiyor.

GENÇLİK PARKI

Gençlik Parkı, özellikle son zamanlarda yapılan düzenlemelerle Ankaralıların, gece yarısına kadar vakitlerini geçirebileceği en büyük eğlence alanlarından biri oldu.

275 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu park, 25 bin metrekare lunapark, 10 bin metrekare opera binası ve 240 bin metrekarelik rekreasyon alanından oluşuyor.

Tiyatro binası, Kültür Merkezi, Gençlik merkezi, Belediye Kabul Salonu, Kapalı Otopark ve küçük yapılar kapsamında 43 adet büfe ile çay bahçesi ve pastanelerin yer aldığı parka gelen başkentliler, burada gönüllerince eğleniyor.

Hafta içi günlerde ortalama 25-30 bin, hafta sonu günlerinde ise yaklaşık 150 bin kişiyi ağırlayan park, 10.30-00.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ

Ulu Önder Atatürk’ün 1925 yılında, Ankara’da modern bir çiftlik kurulması için verdiği talimatla kurulan Atatürk Orman Çiftliği, Ankaralılar’ın hava karardıktan sonraki uğrak yerleri arasında.

Gece geç saatlere kadar ışıkların sönmediği Atatürk Orman Çiftliği’nin esnafı, geceleri yaptıkları işten oldukça memnun.
Çiftliğe, özellikle kokoreç yemek için gelen başkentliler, bunun yanında kumpir ve Atatürk Orman Çiftliği Dondurmasından da vazgeçmiyor.

Kokoreç yemek için gece yarısında dahi dükkanların önünde uzun kuyruklar oluşturanlar, Ankara’nın "gece hayatı olmayan bir şehir olduğu" görüşüne katılmadıklarını belirtiyor.

AHLATLIBEL TESİSLERİ

Ahlatlıbel Tesisleri de kentin yoğunluğunun yarattığı yorgunluğu aileleriyle birlikte güzel bir zaman geçirerek üzerinden atmak isteyenlere gürültüden uzak bir mekanda ağaçların arasında bir çok imkan sunuyor.

Gecesi, gündüzünden kalabalık olan tesislere gelen Ankaralılar, tesislerde bulunan golf sahası, halı saha, tenis kortu, basketbol sahası ve voleybol sahası gibi alanlarda sporunu yaparken, bisiklete binmek, yürüyüş veya koşu yapmak isteyenler için de tesislerde özel yollar bulunuyor.

Hafta sonları günlük ortalama 50 bin kişiyi ağırlayan Ahlatlıbel Tesisleri’nde, 25 bin 300 metrekarelik çim alanda piknik de yapılıyor. Çimlerin üzerinde bulunan "Lütfen çimlere basınız" tabelaları ise özellikle ilk kez görenlerin dikkatini çekiyor.

DİKMEN VADİSİ

Ankara’daki en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Dikmen Vadisi de başkentlilerin sıcak yaz akşamlarında "nefes aldıkları" mekanlar arasında yer alıyor.

Yaklaşık 378 bin metrekarelik alana kurulu Dikmen Vadisi’ne akşamları gelenler, burada yürüyüş yaparken, çocuklar da kendileri için ayrılan özel oyun alanlarında eğleniyor.

Ankaralılar, Alışveriş Merkezleri, Gençlik Merkezi, Hanımlar Lokali gibi sosyal tesislerin de bulunduğu vadiden, gecenin ilerleyen saatlerine kadar ayrılmıyor.

BAŞKENT’TE EĞLENCE BİTMİYOR

Ankara’nın gece kulüpleri, barları ve fasıl mekanları da başkentlileri gecenin ilerleyen saatine kadar ağırlıyor.

Gazi Osman Paşa’da, Çayyolu’nda, Arjantin Caddesi’nde ve Bahçelievler 7. Cadde’deki bir çok kafeterya ve bara gelenler gönüllerince eğlenirken, Ankara Kalesi’ndeki Zenger Paşa Konağı da başkentlilerin fasıl için vazgeçemediği yerler arasında.

Özellikle cuma ve cumartesi akşamları yoğun ilgi gösterilen Zenger Paşa Konağı’nın Müdürü Sirmen Çolakoğlu, konağın, Ankara Kalesi’nin en eski mekanları arasında olduğunu söyledi.

Ünlü simaların da uğrak yeri olan konakta ağırlıklı olarak Osmanlı mutfağına yer verildiğini ve genellikle pazar günleri hariç tüm günlerde misafirlerine fasıl ziyafeti verdiklerini belirten Çolakoğlu, Zenger Paşa Konağı’na gelen 4 kişilik bir ailenin, bir gecede ortalama 200-250 lira arasında bir bedelle rahatça eğlenebileceğini ifade etti.

Bahçelievler 7. Cadde’deki özellikle üniversite öğrencilerinin uğrak yeri olan Brothers Cafe de Ankaralılara eğlenceli bir akşam yaşatıyor. Haftanın 7 günü canlı müzik olan kafeteryada öğrenciler, saat 01.00’e kadar gönüllerince eğleniyor.

Türkçe pop müziğin seslendirildiği ve bazen "ünlü simaların" da sahne aldığı kafeteryanın Müdürü Ozan Kınay, müşterilerinin büyük kısmını öğrencilerin oluşturduğunu, bu nedenle fiyatlarının da "ucuz" olduğunu söyledi. Kınay, "4-5 kişilik bir grubun burada bir gecede harcayacağı para en fazla 60-70 liradır" dedi.

Recep Demir / AA

4

Haberin Devamı