Gündem Memur Tasarısı'na 'Dakika Vahide'!

Memur Tasarısı'na 'Dakika Vahide'!

Paylaş
Memur Tasarısı'na 'Dakika Vahide'!

Memur Yasa Tasarısı'nı protesto eden grup, Arapça 'Dakika Vahide' yani 'One Minute' dedi

657 Sayılı Devlet Memurları Kanun Tasarısı'nı protesto eden bir grup eğitimci, "AK Parti Hükümeti'nin anladığı dilden konuşalım" diyerek, Arapça "Bir dakika" (One Minute) anlamına gelen "Dakika vahide" yazılı pankart taşıdı.

Haberin Devamı

Eğitim-İş Sendikası üyesi 40 eğitimci, saat 13.30'da Cevahir Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Eğitimciler, "Kamu çalışanlarını köleleştirme yasasına hayır", "AKP 1 dakika", "Dakika vahide" yazılı dövizler taşıdı. AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı'na yürüyen topluluk, "4-C'ye, 4-B'ye hayır", "Gün gelecek, devran dönecek, AK Parti halka hesap verecek" sloganları attı.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Abidin Baysal, "657 sayılı devlet memurları yasasında değişiklik yapılmasını öngören taslak ortaya çıktı. Tasarıda bulunan, devlet memurlarına uygulanacak yaptırımları ağırlaştıran, memurların kazanılmış haklarını hiçe sayan ve baskıyı en üst düzeye çıkarmayı amaçlayan değişiklikler kabul edilemez" dedi.

Haberin Devamı

Hükümlerin yasalaşması ile devlet memurlarının kazanılmış haklarını kaybedebileceğine dikkat çekilen açıklamada, "Tasarı, iktidara, devlet memurlarının kazanılmış haklarını kaybedebileceği, kamu personeli üzerinde ölçüsüz bir baskı kurabileceği uygulamaları gerçekleştirmeye yasal bir zemin sağlayacaktır. Bu haliyle AK Parti Hükümeti'nin devlet memurunu istediği gibi oynayabileceği, kurşun asker haline getirme çabasına yöneliktir" denildi.

ÜMİT TÜRK - İSTANBUL/DHA