Ekonomi Memura ek ödeme sinyali

Memura ek ödeme sinyali

Paylaş
Memura ek ödeme sinyali

Maliye bakanı Mehmet Şimşek, ek ödeme alamayan memurlara müjdeli haber verdi

Çalışma yürütülüyor

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ek ödeme alamayan memurlara ‘denge tazminatı’ verilmesi için çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Meclis’in tatile girdiği cuma günü, Mehmet Şimşek, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner’in “Gelir uzmanlarına verilen denetim tazminatı, vergi dairesi çalışanlarına neden verilmiyor?” yönündeki sorusunu yanıtladı. Soruya daha geniş bir yanıt veren Şimşek, ek ödeme alamayan tüm memurlar için bir çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Gelecek dönem için

Mehmet Şimşek, ek ödemesi bulunmayan kurumlarda çalışan memurlar için 2008’de ‘denge tazminatı’ adı altında bir düzenlemeye gidildiğini hatırlattı.

“2008’den sonraki yıllarda bütçe imkanları elvermediği için bu düzenlemenin devamını getiremedik” diyen Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki dönemde yine bütçe imkanları çerçevesinde, borçlanma ihtiyacını fazla artırmadan, ek ödemeyi sağlayabilecek bir çalışma yapıyoruz, bu konuda yardımcı olacağız.”

Haberin Devamı

Sürekli hale getirilecekti

Kamu sendikaları ile hükümet arasında yapılan toplu görüşmeler sonucunda, hükümet, çeşitli adlar altında ek ödeme alamayan personele ‘denge tazminatı’ vermeyi kararlaştırmıştı.

2007 yılında 90 lira olarak belirlenen bu rakam, 2008’de ocak ayı için 111, temmuz için 134 lira olarak belirlenmişti. Denge tazminatının sürekli hale getirilmesi yönünde bir karar da alınmıştı. Ancak krizde bütçede yaşanan sıkışma nedeniyle bu karar uygulamaya geçirilemedi.