Gündem Mendilci çocuğu arıyorlar

Mendilci çocuğu arıyorlar

Paylaş
Mendilci çocuğu arıyorlar

Harçlığını çıkarmak için mendil satan Akın Kaya, Yeşilırmak'a düşen mendillerini almak istedi;ama...

OKUL MASRAFINI ÇIKARIYORDU

Haberin Devamı

Akın Kaya, Tokat’ın Turhal ilçesinde 8 kardeşiyle tek göz odada yaşıyordu... Babası Kenan Kaya İstanbul’da çalışıyordu. Hürriyet Şeker İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Akın da babasına destek olmak için her gün okul çıkışında mendil satıyordu. 11 yaşındaki Akın geçen çarşamba günü mendillerini alıp Kesikbaş Köprüsü’ne gitmişti.

MENDİLLERİNİ ALMAK İSTEDİ

Akın, o gün girdiği sınavdan ‘pekiyi’ almıştı. Küçük çocuk, bu sevinçle yürürken elindeki mendil sepeti ters döndü. Sepetteki mendiller Yeşilırmak’a savruldu... Düşen mendillerini almak isteyen Akın da dengesini kaybederek suya düştü. Akın bir süre suya batıp çıktıktan sonra gözden kayboldu. Bunu gören bir vatandaş hemen suya atladı ancak mendilci çocuğu bulamadan çıktı.

Haberin Devamı

SU BULANIK VE DİP BALÇIKLI

Tokat Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden dalgıçlar 3 gündür Yeşilırmak’ta Akın Kaya’yı arıyor. Ekipler dün de çocuğun düştüğü bölgeyi taradı ancak çalışmalardan bir sonuç alınamadı. Suyun bulanık oluşu ve dibinin balçıklı olması ekiplere zor anlar yaşattı. Akın’ın akıntı nedeni ile sürüklenmiş olması ihtimaline karşı taranan alan genişletilecek.

EN SON OYNARKEN GÖRÜLMÜŞ

Bu arada, Akın’ın suya düşmeden önceki görüntüleri ortaya çıktı. Caddedeki güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, küçük çocuk kolunda sepetiyle gezinirken görülüyor. Son görüntüde Akın bir direğin etrafında dönerek oynuyor. Bir fotoğrafı bile olmayan mendilci çocuktan geriye kalan tek şey kameradaki gülen yüzü... Bir de içinde ‘geleceği’ni taşıdığı sepeti.