Beden Sağlığı 'Menopoz hastalık değil'

'Menopoz hastalık değil'

Paylaş
'Menopoz hastalık değil'

Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Doç. Dr. Gülşah Seydaoğlu, kadınların korkulu rüyası olan menopozun bir hastalık olarak olmadığını söyledi

Adana Tabip Odası, Türkiye Emekli Derneği ve Tüm Emekli- Sen işbirliği ile Adana Tabip Odası’nda düzenlenen ‘Sağlıklı Yaşam’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Gülşah Seydaoğlu, beklenen yaşam süresinin uzaması nedeniyle kadınların artık daha uzun süre menopoz sürecinde kaldığını kaydetti.

Doç. Dr. Seydaoğlu, “Ortalama yaşam süresinin 70-75 yaş olduğu düşünülürse kadınlar 25- 30 yıl menopoz döneminde yaşam sürecek demektir. Bu sürecin iyi yönetilmesi çok önemlidir. Menopoz hastalık değil kadınların yaşamının doğal bir evresidir. Bu evreyi doğru tanımak, bedenimizdeki değişimleri tanıyabilmek ve yönetebilmek asıl hedeftir” dedi.

Toplantıda konuşan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Bülent Kıraç da, 40 yaşından sonra 1 yıl süreyle adet görmeyen ve yakınmaları da olan bir kadının başka araştırma yapılmaksızın erken menopoza girdiğinin kabul edildiğini belirtti.

Dr. Kıraç, menopozun kadın hayatının yumurtlama fonksiyonlarının sonlandıktan sonraki doğal bir aşaması olduğunu kaydederek, kadının hayatında oluşan bazı değişikliklerin kişiyi derinden etkilediğini söyledi.

ADANA (DHA)

Haberin Devamı