Gündem Meral Akşener son noktayı koydu: 100 bin imza ile aday olacağım

Meral Akşener son noktayı koydu: 100 bin imza ile aday olacağım

Paylaş
Meral Akşener son noktayı koydu: 100 bin imza ile aday olacağım

FOX TV'de Çalar Saat programıyla ekranlara gelen Gazeteci İsmail Küçükkaya, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le telefonda yaptığı görüşmeyi aktardı. Meral Akşener, hem CHP'den İYİ Parti'ye katılan 15 vekil ve 24 Haziran seçimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

24 Haziran seçimlerine sayılı günler günler kaldı. Seçimin en çok konuşulan partisi İYİ Parti. CHP'nin hamlesiyle grup kuran ve seçime girmeye hak kazanan İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener, FOX TV'de Çalar Saat programı sunucusu İsmail Küçükkaya'ya konuştu.

"100 BİN İMZA İLE ADAY OLACAĞIM"


Meral Akşener, İsmail Küçükkaya'ya partisinin 20 milletvekili sayısına ulaşmasına rağmen imza toplamaya başladığını ve 100 bin imzayla Cumhurbaşkanlığına aday olacağını söyledi.




"Hiçbir koşulda ve kimse için adaylıktan çekilmeyeceğim. 20 milletvekili ile grup kurmamıza rağmen 100 bin imza ile aday olacağım. Bana Abdullah Gül için çekil derlerse çekilmem. Kendim de çatı aday olmam. Herkes kendi adayı ile çıksın. İttifak, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile milletvekilliği için olacak.


İYİ PARTİ DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI


CHP'nin, İYİ Parti'yi Akşener'i adaylıktan vazgeçirip, ortak aday için iknaya çalıştığı haberleri kulislere yansımıştı. Ancak İYİ Parti, dün yaptığı yazılı açıklama ile Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmasına son noktayı koymuş, açıklamasında da “Meral Akşener her koşulda aday” denilmişti.