Spor Mercedes pilotu Nico Rosberg, Formula 1 kariyerini noktaladığını açıkladı

Mercedes pilotu Nico Rosberg, Formula 1 kariyerini noktaladığını açıkladı

Paylaş
Mercedes pilotu Nico Rosberg, Formula 1 kariyerini noktaladığını açıkladı

Formula 1’de 2016 Dünya Şampiyonu olan 31 yaşındaki Alman Mercedes pilotu Nico Rosberg, emekli olduğunu açıkladı

Abu Dabi Grand Prix’inde ikinci sırada bitirmesine rağmen takım arkadaşı Lewis Hamilton’un 5 puan önünde şampiyonluğa ulaşan Mercedes pilotu Nico Rosberg, herkesi şaşırtan bir karar verdi.

'ÖNÜMDEKİ DAĞA TIRMANDIM, ZİRVEDEYİM'



Alman pilot yaptığı açıklamada, "'25 yıllık yarış kariyerimdeki en büyük hedef Formula 1 şampiyonluğuydu. Hedefime ulaşmak için çok acı çektim ve çalıştım. Ve sonunda başardım. Önümdeki dağa tırmandım ve artık zirvedeyim. Bu beni oldukça iyi hissettirdi. Şimdi en büyük hissiyatım, rüyalarımı gerçekleştirmemde bana destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunmak. Bu sezon gerçekten inanılmaz zordu. 2 yıllık hayal kırıklığının ardından bu sezon kendimi inanılmaz zorladım'' dedi.



Rosberg açıklamasının devamında eşi, takım patronu, ekip arkadaşları ve desteği olan herkese teşekkür etti.

SCHUMACHER VE VETTEL'DEN SONRA 3. ALMAN ŞAMPİYON OLDU



2006 yılında Formula 1’de yarışmaya başlayan Rosberg, son şampiyonluğuyla Michael Schumacher ve Sebastian Vettel’in ardından Formula 1’de şampiyonluğa ulaşan 3. Alman unvanını elde etmişti.


NİCO ROSBERG KİMDİR?



Nico Erik Rosberg 27 Haziran 1985'te Almanya Wiesbaden'de doğdu. Babası 1982 Formula 1 dünya şampiyonu olan Finlandiyalı Keke Rosberg'dir. Annesi Alman olan pilot, hem Finlandiya hem de Almanya vatandaşıdır.

2005 yılında GP2 şampiyonu olan Rosberg 2006 yılında Formula 1'de yarışmaya başladı.

Daha ilk yarışında en hızlı turu atmayı başaran pilot Williams takımıyla topladığı 4 puanla 17. olmuştur.


6 YIL ÖNCE MERCEDES ADINA YARIŞMAYA BAŞLADI



2010'dan itibaren Mercedes GP adına yarışmaya başlayan Rosberg, 2012 Çin Grand Prix'inde takımının geliştirdiği özgün kanat tasarımı sayesinde Formula 1 kariyerinin ilk pol pozisyonunu ve zaferini elde etmiştir.

Haberin Devamı