Yaşam Mercedes rekor peşinde!

Mercedes rekor peşinde!

Paylaş
Mercedes rekor peşinde!

Mercedes rekor peşinde!

Mercedes-Benz Türk A.Ş Pazarlama Müdürü Süer Sülün, bu yılı Mercedes olarak 11 bin 500-12 bin adetler civarında bir satışla kapatacaklarını ve yeni bir rekor kıracaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

İstanbul Auto Show’da yaptığı açıklamada Sülün, bu yıl Türkiye otomotiv pazarının çok canlı ve hareketli geçtiğini belirtti.

Sülün, Türkiye’de faiz oranlarının çok düşük olduğunu, kurun makul ve stabil bir seviyede gittiğini dile getirerek, bunun sonucunda otomotiv pazarında satışların önceki yıla göre daha iyi geçtiğini anlattı.

Bu yıl otomotiv pazarından son derece memnun olduklarını ifade eden Sülün, "Bu yıl Mercedes olarak baktığımızda; geçen yıl yaklaşık 9 bin 700 adetlik bir satış yapmıştık. Bu yıl onu geçeceğiz yeni bir rekor kıracağız. Tarihteki en yüksek satış adedini yakalayacağız. Otomobil olarak hayatımızdan memnunuz. Bu yılı 11 bin 500-12 bin adet civarında bir satışla kapatacağız. Önümüzdeki yıl pazar beklentimiz bu yıl seviyelerinde belki de bir miktar üzerinde olabilir. Önümüzdeki yıla ilişkin beklentilerimizde bir kötümserlik yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz ise her fuarın kendileri için mevcut ve yeni ürünlerini tüketicileri ile buluşturmak için bir fırsat olduğunu belirtti.

Kurz, bu yılın başında otomotiv pazarını geçen yıla göre daha düşük olarak öngördüklerini anımsatarak, ancak mart-nisan ayından itibaren pazara ilişkin tahminlerini yükselttiklerini ifade etti.

Bu yıl yüzde 2,5’luk bir pazar payına ulaşacaklarını ifade eden Kurz, bundan sonra hedeflerinin satışlarını daha da artırmak olduğunu dile getirdi.
Autoshow 2010’a Mercedes-Benz Türk, F 800 Style, SLS AMG, CLS 350 CDI, R 350 CDI 4MATIC BlueEfficiency, B 160 BlueEfficiency, C 180K BlueEFFICIENCY Estate, C 180K 1.6 BlueEFFICIENCY, E 350 CDI BlueEFFICIENCY 4Matic, E 250 CGI BlueEFFICIENCY Coupe, E 250 CGI BlueEFFICIENCY Cabrio, S 400 HYBRID, CL 500 4Matic ile CLS, F 800 ve SLS AMG modelleri sergiliyor.