Gündem 'Merdiven yürüsün' duası!

'Merdiven yürüsün' duası!

Paylaş
'Merdiven yürüsün' duası!

Antalya'da bir grup, üst geçit yürüyen merdiveninin arızalı olması nedeniyle çalışmamasını protesto etti. Etiler Mahallesi sakinleri, üst geçit önünde merdivenin "yürümesi" için dua okudu.

Etiler Mahallesi, Evliya Çelebi Caddesi’ndeki üst geçit önünde toplanan mahalle sakinleri, üst geçidin yürüyen merdiveninin bir süredir çalışmadığını ifade ederek, protesto gösterisinde bulundu. Mahalle sakinleri, yürüyen merdivenlerin çalışması için dua etti. Grup adına dua okuyan 72 yaşındaki Ramazan Şencan, özellikle yaşlıların üst geçitten geçerken zorlandığını belirtti.

Haberin Devamı

İsmi yürüyen olan merdiveni mahallelinin "Yürümeyen merdiven" olarak nitelendirdiğini söyleyen Etiler Mahallesi Muhtarı Mehmet Öztürk, üst geçidin iki ayağında bulunan 4 yürüyen merdivenden sadece birinin çalıştığına dikkati çekti.

Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediyesi Mustafa Akaydın’ın kısa süre önce köpek parkı açtığını hatırlatarak, yanında getirdiği bir köpeği üst geçitten yürütmeye çalıştı. Üst geçit merdiveninden yürümeyen köpeği kucağına alarak üst geçide çıkartan Öztürk, "Köpek parkı açılmasına karşı değiliz ama bizim de bir köpek kadar değerimiz olmalı. Bakın köpek bile merdivenden yürümedi" dedi.

Mahallede çok sayıda yaşlının bulunduğu ve semt pazarına çıkmaları için üst geçidi kullanmaları gerektiğini anlatan Öztürk, şöyle konuştu:
"Vatandaşlarımız ellerinde, ağır poşetlerle üst geçit merdivenlerini yürüyorlar. Üst geçidi yürüyemeyen yaşlılar ise trafiğin yoğun olduğu caddeden geçmeye çalışıyorlar. Bu da trafik kazalarına neden oluyor. İki yıldır bu merdivenler bozuk. Yaptığımız müracaatlara rağmen merdivenlerdeki arızaları gidermiyorlar."

Haberin Devamı