Eğitim - Kariyer Merdivenaltı kurslara rekor ceza

Merdivenaltı kurslara rekor ceza

Paylaş
Merdivenaltı kurslara rekor ceza

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, dershanelerin kapatılmasından sonra eğitim danışmanlık hizmeti adı altında kurulan ve öğrencilere çeşitli sınavlara hazırlık adı altında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izinsiz kurs veren kaçak merkezlere yaptığı denetimlerde, 2018 yılında toplam 2 milyon TL’nin üzerinde para ceza uyguladı

Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda merdivenaltı diye tabir edilen kaçak etüt merkezlerinin kapatıldığı ve bu yönde ciddi denetimlerin Antalya’da devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

'KİMSE İZİNSİZ KURS VEREMEZ'

Hem devlet hem özel okullarda isteyen her öğrencinin katılabileceği kurslar açıldığı ve bu kurslara binlerce öğrencinin müracaat ettiğini dile getiren Yüksel Arslan, "Biz Antalya’da 2 milyon lirayı aşkın ceza yazdık. Hiç kimse devletin yetkilendirdiği bir alanın dışında faaliyet yapamaz. Örneğin belediyelerimiz yapıyor ama Milli Eğitim Bakanlığı’nın izniyle yapıyor. Onlarda para almıyor. Kimse kalkıp çok talep var gibi söylemlerle Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izinsiz kurs veremez" dedi.

'DENETİMLER DEVAM EDİYOR'

Atanamayan veya özel okullarda çalışan öğretmenlerin de özel ders adı altında öğrencilere kurs vermesinin de yasak olduğunu söyleyen Yüksel Arslan, "Kaçak kurs etkinliğine giriyor. Özel okullarda çalışanlar sadece kendi öğrencilerinden ihtiyaç duyanlara okullarının bilgisi dahilinde ve izniyle ücretsiz verebiliyor. Devlette kayıtlı öğrenciler için de tüm okullarda kurslar açılıyor ve ücretsiz veriyoruz. Tamamen kaçak, korsan faaliyet yapan da ve bizden bir branşta izin alıp bunun dışına çıkanlarda var. Bireysel veya şirket adı altında aynı şekilde tespit edildiğinde ceza yazılır. Denetimlerimiz devam ediyor ve bu cezalar daha da artabilir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)