Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Merhaba yakışıklı bugün senin günün!
HABERİ PAYLAŞ

Merhaba yakışıklı bugün senin günün!

Haberin Devamı

Dünya Yakışıklılar Günü, her yıl 2 Ağustos günü kutlanıyor. Bu günün şerefine ‘beylerin estetiğini’ mercek altına alalım.

Amerikan Estetik Plastik Cerrahi Derneği (ASAP) verilerine göre erkek estetiği uygulamaları tüm dünyada baş döndürücü hızla artıyor. Dernek her yıl yaptığı araştırmalar ile estetik cerrahinin nabzını bilimsel olarak tutuyor. Özellikle cerrahi olmayan uygulamalardaki artış dikkat çekiyor. Araştırmalar erkeklerin kişisel bakımları için gelişen tıp teknolojisinin nimetlerinden faydalanma konusunda kadınlarla yarıştığını gösteriyor.

Estetik cerrahide %200 artış

Ülkemizde erkekler bakımlarına her geçen gün daha fazla vakit ve para harcıyorlar. Kliniğimize gelen erkek hasta sayımız her yıl artış gösteriyor.
Ve erkekler, ihtiyaçlarını doğru tespit edip güvendikleri hekime çekinmeden geliyorlar. Son yıllarda özellikle şehirde yaşayan ve kariyer sahibi beyler, estetik cerrahi konusunda ciddi talepler ile bize başvuruyor. Son 15 yıla baktığımızda erkek estetiğinde yaklaşık %200 artış görüyoruz. Bu da erkeklerin daha yakışıklı ve sağlıklı olma konusundaki özenlerini gösteriyor.

Türkiye’deki kaliteli tıp teknolojisinin ve başarılı cerrahların uygulamaları dünyada da takdir görüyor. Bu nedenle yurt dışından çok sayıda hasta özellikle cerrahi uygulamalar için Türkiye’yi tercih ediyor.

Futbolcu estetiği ve sosyal medya etkili

Ülkemizde erkeklerin en az dünyadaki hemcinsleri kadar bakımları konusunda ilgili olduklarını belirtiyor. Özellikle vücutlarındaki asimetrileri ve doğallıkları bozan durumların çözümü konusunda doktordan yardım almakta eskiye oranla daha hevesliler.

Eskiden estetik cerrahi erkeklerimiz için tabu idi. Ancak geçen zaman, futbolcu estetiği ve elbette sosyal medya erkeklerimizi de bu konuda ikna etti. Artık dünyadaki estetik trendleri takip eden ve uygulamalar konusunda istekli olan erkek hasta grubumuz var.

Erkekler en çok ne istiyor?

Yaptığım uygulamalarda başı jinekomasti yani erkekte kadın tipi meme büyümesine yönelik çözüm ameliyatı çekiyor. Sonra ‘liposuction’ yani erkeklerin özellikle bel ve karın bölgelerinde oluşan yağ fazlalıklarının alınma uygulanması geliyor. Bu ameliyat ile hasta spor ve diyet ile baş edemediği kalıcı yağlardan kurtulabiliyor. Akabinde ise sırasıyla beyler, yüzleri için botoks ve dolguyu tercih ediyorlar. Çokça tercih edilen bu uygulamaları saç ekimi, burun estetiği ameliyatı, göz kapağı estetiği ameliyatı takip ediyor.

Erkek estetiğinde maskülen ifadeyi kaybetmeden doğallığı yakalamak mümkün. Ancak sağlığınızın en başta önem taşıdığını estetik kaygılar sonra gelmelidir.





Sıradaki haber yükleniyor...
holder