Gündem Meriç Nehri'nin debisinde yükselme durdu

Meriç Nehri'nin debisinde yükselme durdu

Paylaş
Meriç Nehri'nin debisinde yükselme durdu

Hafta sonunda kaynağını aldığı Bulgaristan'daki sağanak ve kar erimeleri ile Edirne'deki lokal sağanaklar nedeniyle yükselişe geçen Meriç Nehri'nin debisi dün geceden beri artmıyor. Debi pik yaptığı 1338 metreküp/saniye seviyesinde durağan hale geçti

Meriç ile Edirne’de birleşen Arda Nehri’nin İvoylovgrad istasyonu ile Tunca Nehri’nin ölçüldüğü Elhova istasyonlarından gelen verilerde de herhangi bir artış görünmüyor. Bulgaristan ve Edirne’de bugün yağış beklenmemesi de Meriç debisinin düşüşe geçeceği tahminini güçlendiriyor.

Haberin Devamı

DSİ 11. Bölge ekipleri sedde güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. -Tunca Nehri’ndeki durum Tunca Nehri ise Sarayiçi adası ve çevresinde yayılmış durumda. Tunca’nın sularının üzerine çıkması nedeniyle Kanuni, Fatih, Yalnızgöz ve Saraçhane köprüleri trafiğe hala kapalı tutuluyor. Adalet Kasrı, Tavuk Ormanı, Tarihi Kırkpınar Er Meydanı, Balkan Şehitliği ve Edirne Sarayı kalıntıları da kısmen su altında.

Tunca Nehri de 242 metreküp/saniye seviyesinde akıyor. Karaağaç Mahallesi’ne ulaşımın sağlandığı ilk köprü Tunca Köprüsü girişlerinde ise nehir sularının ayaklardan geçerek doldurduğu su birikintisi var. Birikinti küçük araçların geçişinde sürücülere zorluk yaşatıyor.

AA