Gündem Meriç'in debisi yeniden yükseldi

Meriç'in debisi yeniden yükseldi

Paylaş
Meriç'in debisi yeniden yükseldi

Bu ay ikinci kez yükselen Meriç Nehri'nin debisi, taşkın seviyesine çıktı. Giriş ve çıkışına su dolması nedeniyle Tunca Köprüsü'nde trafik güçlükle sağlanıyor

Meriç Nehri’nin debisi yeniden yükseldi. Bulgaristan’daki sağanakların kar erimelerine yol açması sonucu Arda Nehri’nin kaynağındaki yükselmesi, Meriç’in Edirne’den geçen debisini de etkiledi. Şubat ayında son 31 yılın en yüksek debisine ulaşarak taşan Meriç Nehri, bu ay ikinci kez taşkın seviyesine yükseldi.

Haberin Devamı

24 saatte 200 metreküp/saniye artan debi 1340 metreküp/saniye olarak ölçüldü. Debideki artış nedeniyle eski karakol binası olarak da bilinen nehir kenarındaki Edirne Belediyesinin işlettiği Protokolevi Çay Bahçesi’nin bahçe kısmına kadar çıkan nehir suları, Bosnaköy köyü taraflarında da kısmen tarım arazilerine yayıldı.

YARINDAN İTİBAREN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Tunca Nehri’nin suları da debinin yükselmesiyle Sarayiçi adası ve Edirne Sarayı kalıntılarına yeniden yayılmaya başladı. Adaya geçişin sağlandığı Fatih, Kanuni köprüleri ile Yeniimaret Mahallesi’ni kente bağlayan Saraçhane ve Yalnızgöz köprüleri de kısmen nehir suları dolduğu için trafiğe kapalı tutuluyor. Karaağaç Mahallesi ve Yunanistan’a giderken kullanılan Tunca Köprüsü’nün giriş ve çıkışına nehir suyu birikmesi nedeniyle özellikle küçük araç sürücüleri geçişte zorlanıyor. Devlet Su İşleri, Edirne Belediyesi ve trafik ekipleri köprü başlarında görev yapıyor. Meteorolojik duruma bağlı olarak Bulgaristan’daki yağışların kesilmesi ve Edirne’de de sağanak görülmemesi halinde debilerin yarından itibaren düşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

AA