Gündem Merkel: Teröre karşı Türk halkının yanındayız

Merkel: Teröre karşı Türk halkının yanındayız

Paylaş
Merkel: Teröre karşı Türk halkının yanındayız

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Almanya, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dün akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırısında "Türkiye’nin yanındayız" mesajı verdi.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dün akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırısını kınadı. Brüksel’de açıklama yapan Merkel, alçak saldırının kendisini derinden etkilediğini söyledi.

Merkel,"Bu akşamki saldırıyı kimin ve hangi amaçla yaptığını henüz bilmiyoruz. Spekülasyon yapmak da istemiyorum. Ancak en derin duygularım hayatını kaybedenler ve aileleriyle birlikte. Buradan tüm Türk halkına, teröre karşı birlik olduğumuzu ve birbirimize destek olacağımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Saldırıya ilişkin katıldığı bir iftar programında taziye dileklerini belirten Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier,"İstanbul’dan bize ulaşan haberlerden dehşete düştüm. Henüz saldırının arka planı açıklık kazanmamış olsa da, işaretler teröristlerin Türk metropolünü bir kez daha vurduğunu gösteriyor. Mağdur ve ailelerinin acısını paylaşıyoruz. Biz Türkiye’nin tarafında duruyoruz. Düşüncelerimiz Türk halkıya birlikte" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DHA