Siyaset Merkel'den flaş Türkiye açıklaması!
Paylaş
Merkel'den flaş Türkiye açıklaması!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Almaya ekonomik olarak gelişen bir Türkiye istiyor. Bu bizim de çıkarımıza." dedi.

ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlar ve dövizdeki gelişmeler nedeniyle Türkiye'ye destek yağmaya devam ediyor. Rusya, İtalya, Pakistan, ve İran'ın ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel'den de bir destek açıklaması geldi.

Haberin Devamı

Merkel, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'deki gelişmelere ilişkin bir soruya cevap verdi.

Türkiye'nin ekonomik olarak istikrarsızlaşmasının kimsenin çıkarına olmadığını belirten Merkel, Merkez Bankasının bu noktada bağımsız çalışmasının önemine değindi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın zamanda bu konularda görüşeceğini söyleyen Merkel, ekonomik olarak AB'nin etrafının istikrarlı olmasından kendilerinin de faydalandığını dile getirdi.

Merkel, "Almaya ekonomik olarak gelişen bir Türkiye istiyor. Bu bizim de çıkarımıza" ifadesini kullandı.

KİM NE DEMİŞTİ?

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, “Biz Türkiye’nin istikrarlı ve demokratik bir ülke olmasını istiyoruz. İyi ekonomik ilişkiler de buna katkı sağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın çağrısı hakkında açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, bütün dış ticaretin milli para birimleriyle gerçekleştirilmesini istediklerini dünyaya duyurdu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararını eleştirerek "Türkiye küresel ekonominin motoru ve önemli bir üyesidir. Pakistan halkı ve hükümeti, Türkiye'nin barış ve refah arayışına güçlü desteğini bir kez daha yineler ve bu ortak hedeflere ulaşma yolunda her zamanki gibi yanında olacaktır." açıklamasında bulundu.

Cumartesi günü ülkesinin resmi televizyonuna konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD yaptırımları karşısında Türkiye'nin yanında olduklarını söylemişti.