Magazin 'Mermiyi bana atacaksın ulan çakal'

'Mermiyi bana atacaksın ulan çakal'

Paylaş
'Mermiyi bana atacaksın ulan çakal'

Tatlıses'e yönelik saldırıyı düzenlediği iddiasıyla gözaltına alınan Abdullah Uçmak'la İbrahim Tatlıses'in öyküsü...

İbrahim Tatlıses'e düzenlenen silahlı saldırının faili olarak Abdullah Uçmak gözaltına alındı. Uçmak ile Tatlıses arasındaki husumet 10 yıldan fazla bir süre öncesine dayanıyor. Uçmak, 7 yıl önce yine İbrahim Tatlıses'e suikast iddiasıyla 11 yıl hapse mahkum olan Uçmak 6 ay önce tahliye oldu.

>>> UÇMAK: BEN YAPMADIM

Uçmak, Tatlıses'i ölümle tehdit ederek, haraç istediği iddiasıyla yargılandığı davanın 2002 yılındaki duruşmasında "İbrahim Tatlıses, seni i... yapacağım. Kazığa oturtacağım. Sen görürsün p... Karına kurşun sıkacağına bana kurşun sık. Karı gibi gelip de şikayetçi olma. Mermiyi bana atacaksın ulan çakal" diye bağırmıştı.

Uçmak, 2002 yılında yine kalaşnikoflarla yakalanarak, Tatlıses’e silahlı saldırı düzenleyeceği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Uçmak’ın 6 ay önce Eylül ayında cezaevinden çıktığı belirlendi.

Çete lideri ve mafya olarak tanınan Abdullah Uçmak, Osmaniye Kadirli’de küçük çapta suç örgütleri kurarak tanındı.

UÇMAK, HUSUMETİNİ BÖYLE ANLATMIŞTI:

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4994","4994","201103","4994-2.jpg");

Kardeşleriyle birlikte Kadirli’de adam dövmek ve haraç almak gibi suçlara adı karışan Uçmak, burada tutunamayınca yine ailesiyle İstanbul’a göç etti.

2004 yılında çıktığı mahkemede İbrahim Tatlıses’i öldüreceği iddiasıyla yargılanan Abdullah Uçmak ve adamları duruşmada İbrahim Tatlıses’le aralarında yıllardır husumet olduğunu söylerken ünlü sanatçıya suikast hazırlığında olduğunu dogruladılar.

Uçmak, kendisini “Amacım İbrahim Tatlıses’i korkutmaktı. Ben yapmasaydım o beni vuracaktı” diye savundu.

Uçmak 90'lı yılların sonlarında Hasan Bora’nın azmettirdiği iddia edilen olayda bacağından vurulmuştu.

"İBRAHİM TATLISES'İN KANI AKANA KADAR..."

Abdullah Uçmak 23 Ocak 1998'de Arena programında yapılan ropörtajda ilginç açıklamalarda bulunmuştu. Tatlıses de yine aynı programda iddialara yanıt vermişti. İşte o röportaj:

"İBRAHİM TATLISES'İN KANI AKANA KADAR..."

Tatlıses’e yapılan saldırıyı siz mi azmettirdiniz?

Uçmak: Olaydan haberim yok, ben Adana’daydım. Olayı yapanlar benim arkadaşlarım. Bu olayı gerçekleştirmeleri lazımdı. Belki de o olayda ölebilirdi. Yanında masum kişiler olduğu için arkadaşlarım o olayı sonuçlandırmamıştı. O iki arkadaşımızın kanını akıttı. Onun da kanının akması gerekir. Çıkıp televizyonda şov yaptı, ‘Ben vurdurdum’ diye. Bunların Hasan Bora ile aralarında husumet varmış. İftar zamanı Bora’nın yanına gitmiştim iftarı açmak için. İftara zaman kalmadan aşağıdan silah sesleri geldi. Aşağıya indiğimizde 4 adam silahlı şekilde ortalığa ateş ediyordu ve arkadaşlarımızı vurmuşlardı.

Bu saldırılar daha nereye kadar sürecek?

Onu Allah bilir, ta ki İbrahim Tatlıses’in kanı akana kadar. Onun ölüp olmayacağını Allah bilir. Sebepsiz yere iki adamı vurdurdu. Husumet varsa Hasan Bora’yı vur, ne diye masum insanları vurdururuyorsun. Sonra televizyonda çıyıor benim yeğenlerim var falan, herkesin kendine göre çevresi var. Ben arkadaşlara sordum neden vurmadınız diye? Onlar da “Abi yanında bayan vardı vurmadık o nedenle sadece uyarı amaçlı ateş açtık” dediler.

Son nokta nerede olacak?

Bilmiyorum artık nerede olacak.

Tatlıses’in de etrafında silahlı adamlar var ne olacak?

İlk kanı kendileri akıttı ben kendisini tanımam. Biz kendisini sanatçı olarak biliriz. En azından bizden özür dileyebilirdi. Ama o televizyonlara çıkıp hava yaptı.

Neden sürekli silahlı geziyorsunuz? Benim bildiğim kadarıyla lakabınız Adanalı Apo neden böyle diyorlar size?
Muhakkaki başarılı olduğumuz bir yön var ki bize böyle lakap koymuşlar.

TATLISES: YAŞIYORSA BANA DUA ETSİN



İbrahim Tatlıses'le yapılan ropörtaj:

Neden böyle bir saldırı oldu?

Pis bir adam(Hasan Bora), adını bile ağzıma almak istiyorum. O adamdan cereyan ediyor. Bizim depoya gidiyor, kadına silah çekiyor. Bizim çocuklar oraya gitmelerinin sebebi bu adamın benim yazahaneme gelip silah çekmesi nedeniyle. Orada vurulan çocuklara gelince. Ne ben tanırım ne de oraya giden benim çocuklar tanır. Olay günü telefon açtım ne oldu diye, abi iki yaralı var ölü de olabilir dediler. Ben beynimde vurulmuşa döndüm, yaralı her şekilde kurtulur ama, ölüye yapacak bir şey yok.

Allah'tan kurşun kalbinin üzerinden çıkıp gitmiş, bir arkadaş da ayağından yaralanmış. Az önce o pislik dediğim adama nedir o yaralıların durumu masrafını karşılayayım dedim. Onlara 10 bin dolar gönderdim. Eğer o arkadaş yaşıyorsa yatsın kalksın bana dua etsin. Çocuklara zor frenledim. Çocuklar yoksa orayı havaya uçururdu. Bunu onlar da bilir. Ben kimseye kesin asın demem, ben duygusal adamım, en son çocukları yanımdan kovdum bu nedenle. Onlar bu olayı benden habersiz yapmış. Ben duygusal adamım bu olaylara girmem...

DAHA ÖNCE "AFFETMİŞ"

Bir süre önce sanık Abdullah Uçmak ile barış yemeği yiyen Tatlıses, ifadesinde olayı tatlıya bağladıklarını ve sanıklardan şikâyetçi olmadığını belirterek şunları söyledi: ‘‘Arkadaşlar daha önce oğlumun da yer aldığı bir olayda yaralanmışlardı.

Olaydan sonra gönderdiğim geçmiş olsun mesajı kendilerine iletilmemiş. Bu yüzden bir yanlış anlama olmuş.’’ Mahkemenin, sanıkları tahliye etmesi üzerine Tatlıses kararı alkışlamıştı.

3

Haberin Devamı