Gündem Mersin'de polis servisine bombalı saldırı

Mersin'de polis servisine bombalı saldırı

Paylaş
Mersin'de polis servisine bombalı saldırı

Mersin'de polis servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü motosikletin uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 12 polis yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulansla hastanelere sevk edildi. Patlamadan sonra alev alan otobüsün motor kısmı ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

Olay saat 17.20 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan Okan Merzeci Bulvarı Dikenli Yol Kavşağı'nda meydana geldi. Mesai çıkışı polis servis otobüsünün geçişi sırasında yol kenarına park halindeki motosiklet uzaktan kumanda ile patlatıldı.

Otobüsün arka kısmına denk gelen patlamada 12 polis yaralandı. Büyük paniğe yol açan bombalı saldırı nedeniyle olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çevredeki birçok binanın camları kırıldı.

Araç trafiği kilitlenince ekipler bölgeye güçlükle ulaştı. Sağlık görevlilerin ilk müdahalesini yaptığı yaralılar, Mersin Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Şehir Hastanesi ve Toros Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

BEKİR BOZDAĞ: 17'Sİ POLİS 18 KİŞİ YARALANDI

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Meclis'te Mersin'deki saldırıya ilişkin konuştu.​ Bozdağ, yaptığı açıklamada, 17'si polis, 18 kişi yaralandı dedi.

Bozdağ açıklamasınında devamında, 'bulgular terör saldırısı olduğunu gösteriyor' dedi.




Servis yakınlarında büyük zarar görmüş bir motosikletin parçalarının bulunduğu, bu nedenle bomba yüklü motosiklet ihtimalinin değerlendirildiği öğrenildi.

VALİLİK: 12 POLİS YARALANDI


Patlamada alev alan otobüs ise itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Olay Yeri İnceleme ekipleri bölgeye güvenlik çemberine aldı. Patlayan motosikletin parçaları ise tek tek incelendi.

Bu arada Mersin Valisi Ali İhsan Su ile Emniyet Müdürü Mehmet Şahne olay yerine gelerek olay hakkında bilgi aldı. Siviller ise bölgeden uzaklaştırıldı. Mersin Valiliği, patlamada 12 polisin yaralandığını bildirdi.

EKİBE BOMBALI SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ


Mersin'de 3 Nisan'da Mezitli İlçesi Söğütlüpınar Kavşağı'nda parça tesirli bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu kontrol noktasında bekleyen 2 polis memuru yaralanmıştı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan da olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, 3 savcının görevlendirildiğini bildirdi.


MERSİN VALİLİĞİ: 'HAYATİ TEHLİKELERİ YOK'


Mersin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait personel servis aracının Yenişehir İlçesi Dikenliyol mevkiinde seyir halindeyken meydana gelen patlamada 12 polis memurunun yaralandığını bildirdi. Açıklamada polislerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı, patlama ile ilgili çok yönlü araştırmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

BOZDAĞ: 'TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK'


Bozdağ, “Olayda yaralılar olduğuna dair bilgiler var. Yaralıların sayısı net olmadığı için bunu paylaşmak istemiyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin terörle mücadelesi her şekilde her şartta etkili bir şekilde devam edecektir” dedi.




Mersin'de patlamadan ilk fotoğraflar

SALDIRIYA İLİŞKİN YAYIN YASAĞI


Mersin'de polis servis aracına yönelik, bomba yüklü motosikletle düzenlenen saldırıyla ilgili mahkeme yayın yasağı karar aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yayın yasağına ilişkin talebini değerlendiren Mersin 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, her türlü haber, röportaj ve eleştiri gibi yayınların yasaklanmasına karar verdi.



Mustafa ERCAN- Mustafa İNSAN- İbrahim MAŞE/MERSİN, (DHA)