Gündem Mersin eylemine polis müdahalesi

Mersin eylemine polis müdahalesi

Paylaş
Mersin eylemine polis müdahalesi

Sendika üyeliği nedeniyle İşlerine son verildiği iddia edilen işçilere destek için CHP il binasını işgal eden 57 işçinin eylemi 19 saat sonra polis müdahalesi ile son buldu

Mersin'de Akdeniz Çivi ve Tel Fabrikası'ndaki işlerine, sendikaya üye olduktan sonra işlerine son verildiği iddia edilen işçilere destek için CHP il binasını işgal eden 57 işçinin eylemi, 19 saat sonra polis müdahalesi ile son buldu. 57 eylemci gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İşçiler, sabah saat 08.30'da, işverenin mensup olduğu CHP İl binasını bastı. Kapıları kilitleyip, binada eyleme başlayan 57 işçi, uyarılara rağmen eylemlerine son vermedi. 19 saat boyunca eylemlerine devam eden işçilerle CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı parti binasına gelerek son kez görüştü.

Eylemlerine devam eden işçilere polis megafonla seslenerek 5 dakika içinde eylemlerine son vermesini için uyarıda bulundu. Verilen 5 dakikalık sürenin dolmasına rağmen eylemlerini sürdüren işçilere, saat 03.00 sıralarında müdahale edildi.

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Emniyet Müdür Yardımcısı Anadol Atayurt ve Güvenlik Şube Müdürü Suat Dağlı yönetimindeki Çevik Kuvvet ekipleri CHP il binası kapısına gelerek eylemcilerin kapıyı açmaları istediler.

Haberin Devamı



Eylemcilerin kapıyı açmamaları üzerine Çevik Kuvvet, levye ile kapıyı kırarak içeri girdi. Hiçbir güç kullanılmadan 57 işçi polis nezaretinde otobüslere bindirilerek, ifadelerinin alınması için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Emniyet Müdürü Arif Öksüz, operasyonun olaysız bir şekilde tamamlandığını herhangi bir güç kullanılmadan işçilerin gözaltına alındığını söyledi.

Mustafa ERCAN / MERSİN, (DHA)