Spor Mersin İdmanyurdu Hakan Arıkan'ı aldı

Mersin İdmanyurdu Hakan Arıkan'ı aldı

Paylaş
Mersin İdmanyurdu Hakan Arıkan'ı aldı

Spor Toto Süper Lig'e yükselen Mersin İdmanyurdu, Beşiktaş'ta forma giyen kaleci Hakan Arıkan ile anlaşma sağladı

Bakan Zafer Çağlayan, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Mersin’de, geçmişinde bir çok başarıyı barındıran Mersin İdmanyurdu’nun 28 yıllık Süper Lig özlemini, geçen sezon şampiyon olarak sonlandırdığını hatırlattı. Mersin’den milletvekili adayı olduktan sonra kulübün daha iyi noktalara gelebilmesi adına destek vereceğini açıkladığını hatırlatan Çağlayan, "Artık benim asıl takımım Mersin İdmanyurdu. Bu nedenle her zaman destekçinizim" dedi.

Haberin Devamı

Kulübün ligde uzun süre kalabilmesi için iyi bir takım oluşturacaklarını anlatan Çağlayan, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile görüştüklerini, bu sayede Beşiktaş’ta forma giyen kaleci Hakan Arıkan ile anlaşıldığını belirterek, ’Mersin’e bomba gibi transfer sözü vermiştik. Bu bizim ilk bombamız. Hakan Arıkan önümüzdeki sezon Mersin İdmanyurdu forması giyecek. Mersin’e hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Takıma önemli oyuncuları kazandırmak için görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Çağlayan, ileriki günlerde yeni transferlerle de Mersin halkına yeni müjdeler vereceğini kaydetti. Kulübün kiralık tesislerde faaliyet gösterdiğini hatırlatan Çağlayan, "Şampiyona kiracılık yakışır mı? Bence yakışmaz. Bu nedenle 70 dönümlük arazide çalışmalara başlıyoruz. İnşaatı tamamladığımızda, şampiyonumuza bu tesisi verip, mal sahibi yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

STAT BAKIMA ALINDI

Mersin İdmanyurdu, yeni sezon öncesinde Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda süren zemin çalışmalarının yanı sıra takımın kaldığı Macit Özcan Spor Kompleksi’nde de bakım çalışmalarına başladı. Yardımcı antrenör İsmet Savcılıoğlu’nun gece geç saatlere kadar süren başında dunduğu çalışmaları, zaman zaman teknhik direktör Nurullah Sağlam da denetliyor. Stadın çimlerinin bozuk bölümleri tek tek elden geçiriliyor.

Zemin çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını, takımın kamp çalışmalarının ardından Mersin’e gelerek idmanlarını burada yapacağını belirten Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, "Önce Macit Özcan Tesisleri’ndeki antrenman sahasının bakımını yapacağız. Daha sonra da lig maçı hazırlıklarına burada başlayacağız. Bu arada da Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda bakım çalışmaları tüm hızı ile sürüyor. Bu ay içerisinde ışıklandırma çalışmalarına da başlanacak."