Spor Mersin İdmanyurdu sessiz 'sahipsizlik' isyanı

Mersin İdmanyurdu sessiz 'sahipsizlik' isyanı

Paylaş
Mersin İdmanyurdu sessiz 'sahipsizlik' isyanı

Mersin İdmanyurdu, rakiplerinin puan kaybettiği haftada evinde karşılaştığı Şanlıurfaspor’u yenerek altın değerinde 3 puan kazanıp haftalar sonra puan cetvelinin tabanından bir basamak yukarı çıkmayı başardı. Galibiyet sevincini taraftarlarıyla paylaşan Kırmızı-Lacivertli futbolcular, maç sonunda formalarını çıkartıp orta alana bırakarak kenttin sahipsizliğini sessiz protesto ettiler.

TFF 1. Lig'de son 8 haftaya girilirken, ligin dibinde kıran kırana mücadele veren takımlardan Mersin İdmanyurdu, haftayı kayıpsız atlatarak puanını 24’e yükselterek büyük moral buldu. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, Başkan Mahmut Karak ile birlikte izlediği önemli karşılaşmaya 3-2’lik galibiyetin mimarı olan futbolcuların sessiz protestosu damga vurdu.

Galibiyet sevincini maç süresince büyük destek gördükleri türbinlerdeki taraftara koşarak paylaşan Kırmızı-Lacivertli futbolcular, daha sonra formalarını çıkartıp orta sahaya koyarak 'kentin kendilerini sahipsiz bırakmasını' sessiz protesto ettiler. Kırmızı-Lacivertlilerin sessiz protestosu türbinlerde destek buldu.


ONUR MÜCADELESİ VERDİK


Maç sonrası kaptan Nurullah Kaya, futbolcular Güven Varol ve Sinan Kaloğlu ile birlikte basın toplantısına katılan Mersin İdmanyurdu Teknik Levent Eriş, sezon başından beri ciddi sıkıntılar yaşan, ekonomik anlamda sıkıntı çeken futbolcuların bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ben öncelikle çocuklarımı canı gönülden kutluyorum. O kadar anlamlı, değerli bir mücadele ortaya koydular ki, karşımızda müthiş paralarla kurulan takımlar, müthiş primlerle oynayan takımlar. Hepsine saygı duyuyoruz. Bu anlamda kimseyi neden bunu yapıyorlar diye eleştirimiz yok. Biz teknik kadro olarak 4 haftadır buradayız. Fakat sezon başından beri burada ciddi sıkıntılar yaşayan, ekonomik anlamda hiçbir destek görmeyen bir oyuncu grubu var. Bu oyuncu grubunun hepsi Türkiye liglerinin en değerli oyuncularıdır. O yüzden ki bu oyuncularım öyle bir onurlu mücadele veriyorlarsa bu şehrin ileri gelenleri, sahipleri, hizmet edenleri, bu şehirden nemalananlar, isim yapanlar sesimizi duysunlar. Bu işler zor işler. Bu işler geçmişin işleri. Biz bunları Mersin İdmanyurdu adına söylerken hicap duyuyoruz. Ama bu çocukların yanında olalım, sahip çıkalım. Nerede bu şehrin ileri gelenleri, gerçek sahipleri? Bu takım bu kadar mı sahipsiz. Bu gün taraftarımız bağırıyor, ’Sahipsiz şehrin sahipsiz çocukları’ diye. Bu ne kadar doğru bir ifadedir. O yüzden lütfen ama lütfen sesimizi duyun, bu çocuklara destek olun. Biz kimseden şefaat dilenmiyoruz. Bizim isteğimiz Mersin İdmanyurdu elden gidiyor. Mersin İdmanyurdu ismi kolay kolay Türkiye’ye yerleşmedi."


MERSİNLİLER TAKIMA SAHİP ÇIKINIZ


1925’ten bu yana kurulu olan bir takımdan söz ettiklerini vurgulayan Eriş, "Tekrar bir şeyleri inşa etmeye gerek yok. Mersin İdmanyurdu var elimizde. Bu değere, bu formaya bu armaya sahip çıkın. Herkese sesleniyorum, bu şehirden nemalanan herkese sesleniyorum, bizim hiç bir beklentimiz yok. Bizler burada misafiriz. Yarın yok olup gideriz. Ama bugün bu şehre sahip çıkacak insanlar gerçekten bu şehirden nemalanan insanlardır. Bu çocukların onurlu mücadelelerinin yanında olun. Sizlerden başka bir şey istemiyoruz. Biz maç kazanırız, ligde de kalırız. Gelin bütün Mersinliler bu takıma sahip çıkın. Kimsede bundan endişe etmeyecek. Biz bu onurlu yürüyüşte gövdemizi taşın altına koyduk" diye konuştu.


ŞEHİR YANIMIZDA DEĞİL


Eriş’in ardından söz alan Sinan Kaloğlu ise "Onurlu bir mücadele yapıyoruz ama şehir bizim yanımızda değil. Bizi de en çok üzen şey bu. Yanımızda olmayanlar yarın bunun utancıyla gezecekler. Biz bu ligde kalacağız" dedi. Güven Varol da koca bir çınar olan Mersin İdmanyurdu kulübünde ligde kalmak için var oluş mücadelesi verdiklerini dile getirirken Kaptan Nurullah Kaya ise 17 yıldır bu kulüpte olan bir futbolcu olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Bu yıl yaşadığım tabloyu hiç yaşamadım. Lise çağındaki gençlerle maça çıkıyoruz ama buna rağmen şehirden hiç destek alamıyoruz. Biz bu armanın yere düşmemesi için mücadele ediyoruz. Kendi çabalarımızla bir yere kadar dayanıyoruz ama bizim de kırılma noktamız var. Mersin İdmanyurdu’nun arması için destek istiyoruz."

Haberin Devamı