Gündem Mersin Otogarı'nda üç günlük eylem

Mersin Otogarı'nda üç günlük eylem

Paylaş
Mersin Otogarı'nda üç günlük eylem

Otogar esnafı, yeni açılacak otogardaki dükkan kiralarının yüksek olduğu iddiasıyla 3 günlük iş bırakma eylemi başlattı

Yazıhane sahiplerinin eylemi nedeniyle Mersin Otogarı'ndan otobüs çıkışı yapılmadı. Otogara, dün gece farklı kentlerden Mersin’e hareket eden az sayıda otobüs giriş yaptı. Eylemden haberi olmayan bazı yolcular, bilet satışı yapılmadığı için bir süre bekledikten sonra otogardan ayrılmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Mersin Otobüs Yazıhaneleri Kooperatif Başkanı Ramazan Avcı, gazetecilere, vatandaşlara yaşattıkları mağduriyetten dolayı özür dilediğini belirterek, geçim kaynaklarını korumak adına protesto haklarını kullandıklarını söyledi.

Daha önce bilet alan yolcuları bir şekilde gidecekleri yere ulaştırdıklarını ancak 28 Ağustos Perşembe gününe kadar bilet satılmayacağını bildiren Avcı, yazıhane kira ücretlerinin düşürülmesini beklediklerini kaydetti.

KKTC’den gemiyle ulaştığı Mersin’den Kahramanmaraş’a gitmek için otogara gelen Fatma Sümbül, mağdur olduğunu belirterek, ne yapacağını bilmediğini söyledi.

Öte yandan, yeni otogardaki yazıhaneler için bugün Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’nda ihale yapıldı. Mevcut otogardaki yazıhane sahiplerinin katılmadığı ihaleye teklif veren de olmadı.

Haberin Devamı

AA