Gündem Mersin'de rekor için kitap okudular

Mersin'de rekor için kitap okudular

Paylaş
Mersin'de rekor için kitap okudular

Mersin'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan, 'Türkiye Okuyor' kampanyası çerçevesinde kitap okuma rekoru denemesi yapıldı

Mersin Valiliği himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve NT Mağazaları ortaklığı ile organize edilen 'Haydi Beraber Okuyalım' projesi gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Mersin'de sabahın erken saatlerinde kitaplarını kapan kitap severler, kenttin dört bir yanından denemenin yapılacağı Tevfik Sırrı Gür Stadyuma akın etti.

BAYGINLIK GEÇİRENLER OLDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu deneme öncesi sıcak nedeniyle bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. Statta bulunan sağlık görevlileri baygınlık geçiren öğrencileri ambulanslara alarak tedavilerini yaptı.

9'ncu Noter Yavuz Savaş kürsüye gelerek görevlilerden stat giriş kapılarını kapamasını istedikten sonra Guinness Rekorları Kitabı için yapılacak deneme ile ilgili olarak bilgi verdi.

Ardından Vali Aksoy, okuma demesinin başlangıç startını verdi. Yaklaşık yarım saat süren deneme sırasında kitaplar, okuyucuların yanında bulunan diğer okuyucunun duyabileceği bir ses yüksekliğinde okunduktan sonra 9'ncu Noter Yavuz Savaş'ın bitişi bildirmesi ile son buldu.

Öte yandan deneme ile ilgili olarak katılımcıların kesin rakamları ise 9'ncu Noter aracılığıyla açıklanacak.

Mustafa ERCAN-Mustafa İNSAN/ MERSİN (DHA)