Gündem Mersin'de yolsuzluk operasyonunda 15 tutuklama

Mersin'de yolsuzluk operasyonunda 15 tutuklama

Paylaş
Mersin'de yolsuzluk operasyonunda 15 tutuklama

Mersin'de CHP'li eski büyükşehir belediye başkanı Macit Özcan dönemine yönelik yapılan yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan 35 şüpheliden 15'i tutuklanırken, 20'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aranan 13 şüpheli arasında bulunan eski başkan Özcan için ise gıyabi tutuklama kararı çıktı

Gözaltına alınan şüpheliler dün öğle saatlerinde adliyeye getirildi. Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan 35 şüpheli, tutuklanma talebiyle dün saat 14.00 sıralarında nöbetçi 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Şüphelilerle ilgili mahkeme 15 saat sonra verdiği kararı sabah saat 05.30’da açıkladı.

Haberin Devamı

Şüphelilerden Abbas Sayılır, Tacit Özcan, Sacit Ö., İlker Ö., Metin A., Kemal E., Tansu A., Gürkan K., Cafer Ş., Nadir G., Bülent P., Pelda Ö., Özdemir Ö., Mustafa Kemal E. ve Ayhan T. hakkında tutuklama kararı verildi. 20 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Mahkeme, aranan 13 şüpheli arasında bulunan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Macit Özcan ve müteahhitler Cengiz Akray ile Erol Avgören hakkında ise gıyabi tutuklama kararı verdi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerin yakınları da gece boyunca adliye önünde bekledi. Mahkeme kararının ardından tutuklananların yakınları üzüntüden gözyaşlarına boğulurken, serbest kalanların yakınları ise sevinç gözyaşları döktü. Tutuklananlar Mersin E Tipi Cezaevi’ne götürülürken, bazılarının yakınları gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı.

Haberin Devamı

İbrahim MAŞE / DHA