Gündem Mersin'e kar yağdı!

Mersin'e kar yağdı!

Paylaş
Mersin'e kar yağdı!

Mersin'de, ETİ'nin kuruluşunun 50'nci yıldönümü nedeniyle sahile TIR'larla getirilen kar, özel makinelerle havaya püskürtülerek lapa lapa yağdırıldı

ETİ, kuruluşunun 50'nci yılını kutlamak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinde, beklenmedik anlarda küçük mutluluklar yaşatacağı sürpriz etkinlikler planladı.

TOROSLARDAN 120 TON KAR!

Etkinliklerini hayata geçirmek için ETİ Mutluluk Gönüllüleri adlı bir ekip kuran firma, ilk sürprizini Mersin’de gerçekleştirdi ve bulunduğu coğrafya nedeniyle merkezinde 30 yıldır hiç kar yağmayan kente kar yağdırdı. ETİ’nin yaptığı sürpriz, Mersinlilere mutlu saatler yaşattı.

Mersin'deki etkinlik kapsamında Toros Dağları’ndan toplanan 120 ton kar, 6 TIR ile sahildeki Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Barış Meydanı’na getirildi. Bir dönümlük alana yerleştirilen kar, özel makinelerle havaya püskürtülerek lapa lapa yağdırıldı.

30 YILDIR KAR GÖRMEMİŞLERDİ

Barış Meydanı’na dolduran Mersinliler, böylece kar sürpriziyle karşılaştı. 30 yıldır hiç kar yağmayan Mersin’in kent merkezindeki bu durumu gören onlarca kişi, buraya akın edip doyasıya eğlendi. Küçük çocuklar ise kardan adam yapıp kar topu oynadı.

ETİ İcra Kurulu Başkanı Tuncer Akgün, "50’inci kuruluş yılımızı klasik kutlamalardan farklılaştırmak istedik. Ürünlerimizle yaşattığımız 50 yıllık mutluluk hikayesini, sürprizlerimizle ilk olarak Mersin’de kutluyoruz. Bu amaçla kutlama kapsamında coğrafya koşulları ve sahip olunun imkanlar nedeniyle o bölgede şimdiye kadar yapılmamış ilkler içeren etkinlikleri gerçekleştireceğiz" dedi.

50 SANTİMLİK GÖRÜNÜM

Yazdan kalma bir günde insanların kar keyfi yaşamasının kendilerini de mutlu ettiğini belirten Akgün,"Kent merkezine getirilen kar, Barış Meydanı’na boşaltıldı. Daha sonra ise makinelerle düzleştirilen kara, yaklaşık 50 santimetre yüksekliğinde bir görünüm kazandırıldı. Kardan adam yapan vatandaşlar, ayrıca köpük makinelerinden üzerlerine yağdırılan kar ile de keyifli dakikalar yaşadı" diye konuştu.

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)